Dalma sikere

Gálfi Dalma, a füredi Radnóti Miklós Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója kitűnő tanulmányaiért valamint nemzetközi tenisz és országos atlétikai eredményeiért a Magyar Köztársaság Jó tanulója – jó sportolója címet vehette át. Az elismerést Réthelyi Miklós, nemzeti erőforrás miniszter adta át.

 

Gálfi Dalma – számtalan tenisz verseny győztese – jelenleg az európai 14 évesek tenisz ranglistáján harmadik helyen áll.

– Nagyon sok tehetséges fiatal van Dalma korosztályában. Ez a sport elsősorban fejben dől el. Szerénynek kell maradni továbbra is, nem szabad „elszállni” az eredmények miatt. Fontos, hogy az elkövetkezendő években ne érje sérülés Dalmát. A kondicionális képzésére még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk. 16-17 éves korban dől el elsősorban minden. Amennyiben töretlenül fejlődik, akkor szép eredményeket érhet el majd a felnőtt korosztályban is – nyilatkozta korábban Gálfi Tamás a teniszező édesapja Gálfi Tamás, aki egyben edzője is.

Íme, Dalma edzéséről egy három évvel ezelőtt készült Füred tévé videó.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.