Oldal kiválasztása

Jönnek a Minik

Szerző: | 2012-04-19.

Szinte valamennyi európai országból érkeznek majd résztvevők a városban rendezendő Mini Világtalálkozóra. A május 24-28. között zajló látványos rendezvényre már most több mint 1200 Mini tulajdonos regisztrált, és itt lesz Füreden az egyik leghíresebb Minis autóversenyző is.

 

Élénk érdeklődés övezi Európa szerte a 35. Mini Világtalálkozót, amelyet idén a Mini Club Hungary szervez Balatonfüreden, a Kempingben. Albánia és Fehéroroszország kivételével valamennyi európai országból jönnek autósok a fesztiválra, Hollandiából, Németországból és a Mini hazájából, az Egyesült Királyságból érkeznek a legtöbben, de több ezer kilométerről is jönnek résztvevők, mint például Portugáliából, Írországból, Oroszországból és a skandináv országokból.

A Mini 53 éves történetének szinte teljes palettáját felsorakoztató rendezvény több különlegességet tartogat majd az érdeklődők számára, ahol a rali versenyzés egyik legendás alakjával is találkozhatnak a látogatók, ugyanis a „balláb-fékezés” atyjának tartott finn Rauno Aaltonen is ellátogat május 26-án Füredre. A 74 éves „Repülő Finn” szorosan kötődik a Minikhez, már csak azért is, mert 1967-ben ő aratta a kisautó legfényesebb, és egyben utolsó győzelmét a Monte Carlo Rallye-n.

– A finn legenda érkezése külön öröm számunkra, mivel az ő személye meghatározó volt a rali versenyek és a Minik életében egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy az autók mellett ő is nagyon sok érdekes történettel, és akár vezetési élménnyel is gazdagítja majd a programot – mondta el Linczmayer Balázs, a Mini Club Hungary elnöke.

A Mini Világtalálkozó alapvetően zártkörű, ahová Mini tulajdonosok jöhetnek be előzetes regisztrációval. Május 26-án, szombaton azonban az érdeklődők számára is nyitva lesznek a kapuk, napijegy ellenében léphetnek majd be a tábor területére. Ezen kívül a városban is lesznek nyílt programok, amelyek szabadon látogathatók és nem marad el a hagyományos autós menet sem.

A Mini Club Hungary a magyarországi klasszikus és új Mini tulajdonosokat tömörítő szervezet. Király Ferenc örökös tiszteletbeli elnök márkatársaival 1989-ben alapította az egyesületet, mely ma már 130 tagot számlál. A klub a hazai márkaklubok egyik legaktívabb képviselője, évente mintegy tíz saját rendezvénnyel. Az országos Mini Club Hungary tagjai között éppúgy megtalálhatók fiatalok és nyugdíjasok, műgyűjtők és hobbi autósok, mint férfiak és nők, vagy veterán márkák illetve tuning -kedvelők. A klub Európa egyik legnagyobb taglétszámú Mini klubja, a Brit Kereskedelmi Kamara tagja.

Forrás: formula.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004