Oldal kiválasztása

Virágos Balatonfüredért

Szerző: | 2012-04-21.

Ismét meghirdeti az önkormányzat a Virágos Balatonfüredért versenyt. A nagy hagyománnyal bíró megmérettetésre bárki benevezhet balkon, családi ház-, társasház kertje, kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely, illetve intézmény kategóriákban. Júniusban szemlézés, szeptemberben díjátadó.

 

Tavaly az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) versenyében Magyarországot város kategóriában képviselő Balatonfüred arany fokozatú minősítést kapott. Az elismerés, a városszépítési hagyományok valamint az eddig elért eredmények folytatásaként idén ismét elindul a Virágos Balatonfüredért mozgalom. A cél változatlan: Füred egyre ápoltabb és vonzóbb legyen.

A versenyre nevezni április 24 – 25-én (kedd, szerda) lehet 8.00 – 16.00 óra között a Syl Kertészetben (Balatonfüred, 71-es főút hajógyári buszfordulónál) illetve a Balaskó Kertészetben (Balatonfüred, Arácsi út 110/D).

A mozgalomba benevezett ingatlan tulajdonosa – balatonfüredi ingatlanonként legfeljebb egy magánszemély – támogatott virágvásárlási lehetőséget vehet igénybe 3.000,- Ft értékben az egyik kertészetben, a rendelkezésre álló keret erejéig. A támogatási összeget igénylő köteles nyilatkozni arról, hogy részt vesz-e a versenyben. A balatonfüredi lakcímet személyi igazolvánnyal és lakcím kártyával kell igazolni. A résztvevők ezúttal is meghívást kapnak az eredményhirdetésre.

A támogatási összeg kategóriától függetlenül ingatlanonként, lakásonként csak egyszer, csak az egyik kertészetben vehető igénybe. Ugyanarra az ingatlanra nem kérhető támogatás balkon és kert kategóriában egyaránt. Jogtalan támogatási kérés esetén a kapott támogatást vissza kell fizetni és a jogosulatlan igénylőt kizárják a mozgalomból.

A versenybe benevezettek közül a legszebb kertet „Az év kertje” díjjal jutalmazzák, valamint a bíráló bizottság kategóriánként további díjakat oszt ki. Az értékelés legfőbb szempontja, hogy a benevezett ingatlan milyen mértékben járul hozzá a városkép szépítéséhez. Idén kiemelt szempont az ingatlan előtti közterület tisztasága és ápoltsága.

A bírálat június 1- 20.- között zajlik majd, külön értesítés nélkül. Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás 2012. szeptember első felében lesz a vásárcsarnok előtti téren. A pontos időpontot augusztus végén közli majd az önkormányzat.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Szúnyogirtás Füreden

Ismét szúnyoggyérítést tartanak a városban. Június 24-én lesz a földi kémiai irtás.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004