Oldal kiválasztása

Füred világbajnoka

Szerző: | 2012-04-23.

A Buenos Aires-ben megrendezett Laser világbajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott Vadnai Benjamin. A Balatonfüredi Yacht Club 16 éves vitorlázója, az első magyar világbajnok ebben a hajóosztályban. A füredi versenyző nagy jövő előtt áll. Jó képek, és Vadnai nyilatkozat a videóban.

 

Korábbi hír:

Vadnai 12 futam alapján lett a legjobb a 24 ország 71 indulóját felvonultató mezőnyben.

Az április 7-én Argentínában rendezett világbajnokságot nagy fölénnyel nyerte meg Vadnai Benjamin. A BYC versenyzője ezzel hároméves Laser 4.7 pályafutását koronázta meg. 2010-ben U16-os Európa bajnok volt valamint ő nyerte 2010-ben és 2011-ben az osztály Európa Kupa versenysorozatát. Győzelmével a magyar vitorlás sport történetének első utánpótlás korú világbajnoka!
Vadnai Benjamin Buenos Airesben 86 ellenfelével mérkőzött az egyhetes versenyen. A kezdetben gyenge szelet napról napra erősebb váltotta fel, komoly próba elé állítva a 16-18 éves versenyzőket. Vadnai a tizenkét futamból kettőt megnyert, gyenge és erős szélben egyaránt egyenletesen jól teljesítve mindig az élmezőnyben végzett, míg ellenfelei sorra hibáztak. Az utolsó napon a tizenegyedik futamon a 2. helyen ért célba. Mivel ő volt a mezőnyben az egyetlen, aki minden futamban az első tízben végzett, így akkor is megnyerte volna a világbajnokságot, ha az utolsó futamon rajthoz sem áll.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004