Eötvös Károly nyomában

Utazás a Balaton körül – ami kimaradt Eötvös Károly könyvéből címmel írt ki hazai és határon túli középiskolások számára pályázatot a füredi önkormányzat. A Balatont kedvelők alapműve nyomán született írásokat a Jókai Napok ünnepségének keretében díjazták. Íme a három legjobb.

 

A Balaton-irodalom máig legkedvesebb művei Eötvös Károly (1842-1916)Utazás a Balaton körül és A balatoni utazás vége a 20. század elején jelent meg először. Mindmáig formálja, befolyásolja gondolatainkat, élményeinket és tudásunkat, vagyis mindazt, amit a Balaton jelent a magyar ember számára. Eötvös néhány tudós társával beutazta a Balatont s élményeikből állt össze a kötet. A pályázóknak pedig most Eötvös nyomába kell eredniük, s meg kell írniuk maximum 6 gépelt oldalban a saját élményeiket, történeteiket. S persze véleményüket, kritikájukat is, miként lehetne a magyar tengert még vonzóbbá tenni – állt a pályázati kiírásban.

A pályázat fődíját nyerő Szabó Dávid Dömötör, illetve a másik két díjazott Dudás Anikó és Kővári Piroska írása alább csatolva olvasható.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.