Ultramaratont futnak

Szerdától egészen különleges verseny helyszíne lesz a város, a Kemping területén nemzetközi hatnapos ultramaratonfutó versenyt rendeznek, melyet megelőzően, kedden Sport és Egészségnapot tart a szervező Unix Sportegyesület.

A hatnapos, illetve a pénteken kezdődő 48 órás viadalt és a szombaton induló 24 órás váltófutást is egy elkerített, 900 méteres pályán rendezik meg. A viadalra eddig 17 ország 72 versenyzője nevezett.

A szervező ultrafutóklub honlapja szerint az eseményen világcsúcskísérletre is sor kerül, a brit Sharon Gayter ugyanis január végén bejelentette, hogy idén Balatonfüreden szeretné megdönteni a nők 825,9 km-es hatnapos rekordját, melyet 2009 óta tart az ausztrál Dipali Cunningham.

A keddi nyitórendezvényen, a Sport és Egészségnapon nyolc korcsoport számára – óvodásoktól a felnőttekig – szerveznek futóversenyt, 1000, 1200, 1600 és 2000 méteres távokon. Az eseményt Czene Attila sportért felelős államtitkár nyitja meg.
A futóprogramok mellett kedden, május 8-án a helyszínen az egészséges táplálkozás fontosságára is felhívják majd a figyelmet, a kilátogatók dietetikai tanácsadást is igénybe vehetnek, s különböző egészségügyi szűrésen is részt vehetnek.

Forrás: MTI

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.