Oldal kiválasztása

Korok zenéje – Sforzato koncert

Szerző: | 2012-05-10.

Az evangélikus templomban ad a hétvégén koncertet a Sforzato Rézfúvós Kvartett. Ezzel kezdetét veszi a Kisfaludy Színház új rendezvénysorozata, amelynek keretében ezentúl rendszeresen füredi fiatal művészek kapnak majd fellépési lehetőséget. A koncertre a diákoknak ingyenes a belépés.

 

– Fontosnak tartjuk a városhoz kötődő pályakezdő, tehetséges, fiatal művészek támogatását. Keresem velük a kapcsolatot, mert a színház szeretne fellépési lehetőséget biztosítani, nyilvánosságot adni számukra – képviseljék bármely művészeti ágat. Nem csak koncertekben gondolkodunk. Szándékunk szerint a Sforzato Kvartett koncertje egy sorozat kezdetét jelenti. Az a szándék, hogy ezekből a tehetséges füredi művészekből áll majd össze a Füred Jam kultúrkommandója – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója.

Az evangélikus templomban május 13-án, vasárnap, este hatkor rendezendő koncert házigazdája Praznovszky Mihály irodalomtörténész, közreműködik Bánó Tamás gitáron, Figula János ütőhangszereken.

A Sforzato Rézfúvós Kvartett 2007-ben alakult fiatal balatonfüredi zenészekből. A kvartett tagjai Rojtos Norbert (trombita), Werb Gábor (trombita), Pálfy András (harsona), Kötél Gábor (basszusharsona) egyénileg már számos megyei és országos rézfúvós versenyen értek el kiváló helyezéseket. Tanulmányaikat valamennyien zenei pályán folytatják jelenleg is. Az együttes tagjai nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt. Repertoárjukban éppen ezért szinte valamennyi műfaj megelevenedik: a reneszánsz zenétől a barokk kompozíciókon keresztül a jazzig. A kvartett célja az igényes rézfúvós kamarazene népszerűsítése, ápolása és megszerettetése.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004