Korok zenéje – Sforzato koncert

Az evangélikus templomban ad a hétvégén koncertet a Sforzato Rézfúvós Kvartett. Ezzel kezdetét veszi a Kisfaludy Színház új rendezvénysorozata, amelynek keretében ezentúl rendszeresen füredi fiatal művészek kapnak majd fellépési lehetőséget. A koncertre a diákoknak ingyenes a belépés.

 

– Fontosnak tartjuk a városhoz kötődő pályakezdő, tehetséges, fiatal művészek támogatását. Keresem velük a kapcsolatot, mert a színház szeretne fellépési lehetőséget biztosítani, nyilvánosságot adni számukra – képviseljék bármely művészeti ágat. Nem csak koncertekben gondolkodunk. Szándékunk szerint a Sforzato Kvartett koncertje egy sorozat kezdetét jelenti. Az a szándék, hogy ezekből a tehetséges füredi művészekből áll majd össze a Füred Jam kultúrkommandója – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház igazgatója.

Az evangélikus templomban május 13-án, vasárnap, este hatkor rendezendő koncert házigazdája Praznovszky Mihály irodalomtörténész, közreműködik Bánó Tamás gitáron, Figula János ütőhangszereken.

A Sforzato Rézfúvós Kvartett 2007-ben alakult fiatal balatonfüredi zenészekből. A kvartett tagjai Rojtos Norbert (trombita), Werb Gábor (trombita), Pálfy András (harsona), Kötél Gábor (basszusharsona) egyénileg már számos megyei és országos rézfúvós versenyen értek el kiváló helyezéseket. Tanulmányaikat valamennyien zenei pályán folytatják jelenleg is. Az együttes tagjai nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt. Repertoárjukban éppen ezért szinte valamennyi műfaj megelevenedik: a reneszánsz zenétől a barokk kompozíciókon keresztül a jazzig. A kvartett célja az igényes rézfúvós kamarazene népszerűsítése, ápolása és megszerettetése.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.