Világbajnokság lesz Füreden

Két vitorlás-világbajnokságnak és három Európa-bajnokságnak ad otthont jövőre Balatonfüred. Az egy hónapos rendezvénysorozat a világ egyik legrangosabb vitorlás versenye lesz a 2013-as szezonban, ehhez hasonló nagyságrendű versenyt eddig még nem rendeztek Magyarországon.

 

A Nemzetközi Laser Osztályszövetség Balatonfüred városának ítélte a 2013-as Laser 4.7, Laser Radiál női U21 és Laser Standard U21 kategóriák Európa – és világbajnokságának rendezési jogát, amely a világ egyik legnépesebb ifjúsági vitorlás rendezvénye lesz jövőre.

– Óriási érdem, lehetőség ez Magyarországnak, hiszen hazánk még soha nem rendezett ilyen nagyságrendű és hosszúságú versenyt – vélekedett Böröcz István a versenyeket rendező Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója.

A Laser 4.7 hajóosztály Európa- és világbajnokságát, – melynek címvédő világbajnoka az idei Buenos Aires-i győzelmét követően a Balatonfüredi Yacht Club versenyzője, Vadnai Benjamin – 2013. július 6-13. között rendezi meg a Balatonfüredi Yacht Club a Magyar Vitorlás Szövetséggel közösen. A hivatalos viadal előtt a versenyzők egy elő versenyen és edzőtáborban mérhetik össze tudásukat. Július 14-21. között pedig a Laser Radiál női U21, valamint a Laser Standard U21 hajó –és korosztályok versenyzői foglalják majd el a balatonfüredi öblöt, – a lányok az Európa-bajnoki, míg a fiúk az U21 korosztály Európa – és világbajnoki címéért küzdenek meg.

A főszezonban rendezendő versenyre várhatóan kiemelkedően sokan látogatnak majd el a városba, a 2013. június 30 – július 21. közötti időszakban közel ezer versenyzőt és legalább ennyi hivatalos személyt valamint szülőt, hozzátartozókat várnak a versenysorozatra.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.