Bedekker a zsebben

Balatonfüred, minden, ami Balaton névvel kulturális-turisztikai útikalauzként használható alkalmazást készített a város. Az okostelefonokon elérhető modern program hasznos útitárs, amely virtuálisan megeleveníti a várost és a térségben elsőként egy tágabb balatoni kínálatot is nyújt.

 

– Ez egy igen jelentős fejlesztés a város életében, amely a Balaton régióban teljesen újnak számít. Megmutatja Füred értékeit, kínálja a fontos programokat, eseményeket valamint a balatoni térség látnivalóit. Bízom benne, hogy egyre többen csatlakoznak majd hozzá – mondta dr. Bóka István polgármester a Vaszary Villában tartott sajtótájékoztatón.

Az új virtuális kalauzt Nyírő András, az Appsters Kft. igazgatója mutatta be a jelenlévőknek, hangsúlyozva, a hamarosan angolul és németül is elérhető alkalmazás egy újfajta kommunikációs lehetőség, amelyből sokat profitálhat a város illetve a balatoni térség.

– Magyarországon jelenleg 2,5 millió okostelefont használnak, a készülékek értékesítése még mindig nő. A felmérések azt mutatják, hogy a felhasználók egyre szívesebben és gyakrabban használják az internetet az úgynevezett töredék időkben mobiltelefonjuk, iPadjuk segítségével. Az okostelefonokon elérhető információknak így egyre nagyobb jelentőségük lesz – fogalmazott Nyírő András.

Az alkalmazás elkészítését a város finanszírozta, a szoftvert az Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft. biztosította, a megjelenő tartalmat pedig a balatonfured.hu szerkesztősége készítette, a Füred tévé videóival és hanganyagaival kiegészítve.

Összesen 130 nevezetességet, intézményt, vendéglátóhelyet, turisztikai látványosságot és szolgáltatást mutat be ez a modernkori bedekker. Több száz fénykép, köztük archív felvételek illetve tucatnyi videó illusztrálja a város kínálatát. Műemlékek, strandok, szórakozóhelyek, borászatok és programok egy helyen. Az adatbázis 28 balatoni turisztikai látványosságot is kínál.

A nevezetességeket, vendéglátóhelyeket megnézhetjük térképen, és aktuális pozíciónktól útvonalat is tervezhetünk. Az egyes helyeket elmenthetjük a kedvencek közé, és a legnépszerűbb, mások által kedvencnek jelölt helyeket is láthatjuk. Kereshetünk szállást, válogathatunk a sport és szabadidős tevékenységek között, kiválaszthatjuk kedvenc kávézónkat, éttermünket, vagy egyszerűen csak tájékozódhatunk a város kínálatában. Az adatokban rákereshetünk bármilyen szóra, vagy kategóriák szerint böngészhetünk. Egy kattintással elérhetők a látnivalók weboldalai, adataik (cím, telefonszám, e-mail) elmenthetők a telefonkönyvbe.

Balatonfüred Facebook oldala révén egyetlen kattintással a város legfrissebb híreit is olvashatjuk, megnézhetjük a legújabb fényképeket és videókat illetve az aktuális programokat.

A várost bemutató, folyamatosan bővülő alkalmazás valamennyi okostelefonra ingyen letölthető Balatonfüred néven.

Az androidos készülékekre már letölthető az alkalmazás itt. Az iPhone, iPad- re pedig itt.

(A Windows Phone készülékekre napokon belül elérhető lesz a Windows Market Place-en keresztül.)

Íme Balatonfüred QR kódja. Ha beolvassa ezt a kódot okostelefonjára egy QR-reader alkalmazás segítségével, a készülék azonnal megjeleníti a Balatonfüred alkalmazás elérhetőségét.

 

QR-kód iphone-ra.


 

 

 

 

 

 

 

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.