Oldal kiválasztása

Időutazás Füreden – A legjobb pünkösdi hétvége a Balatonnál

Szerző: | 2012-05-24.

Ismét egy sűrű hétvége Füreden. Az eklektika bája költözik pár napra a városba. Történelmi időutazás, látványos felvonulással, táltos dobosokkal, sárkányos lovagokkal, a Jókai hajón érkező Szent Koronával. Kelet-Európában először látható Mini Világtalálkozó, kirakodó vásár a Tagore sétányon, programok gyermeknapra a meseszínháztól az ugráló várig. Indul az aquapark, pünkösdi buli a szórakoztató központban és még ingyen látogathatók a felújított városi strandok. Fotógaléria.

Korok Fesztiválja négy napon át. Reformkori ruhabemutató a Vaszary Villa hangulatos kertjében, a galériában pedig több kiállítás is, köztük Csók István tárlata látható. Reneszánsz táncok, hagyományőrző csoportok látványos felvonulása és műsora, kulturális valamint gasztronómiai programok.

Friss fotók a képre kattintva.

{photogallery}1209{/photogallery}

Íme a Korok Fesztiválja programjainak rövid kivonata.

Május 25-én, pénteken öt órakor a H3: Hagyomány – Hungarikum – Herend című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét a fesztivál a Vaszary Villában.

Szombaton Honfoglalástól a reformkorig címmel hagyományőrző csoportok vonulnak fel a Fehér templom elől, a résztvevők rövid műsorban be is mutatják viseletüket. Délután a Kisfaludy Színpadon különböző kulturális programok, majd táltosok dobolnak, lesz kuruc-labanc harc, török tánc, sőt balett is.
Vasárnap a Jókai hajón megérkeznek a Szent Korona és a koronázási ékszerek másolatai Alsóörsről, amelyeket Kéri Kitty, Oberfrank Pál és Kalló Zoltán hegedűművész köszönt, majd díszmenet kíséretében a Kerek Templomba viszik azokat.
Hétfőn néptánc és mesejátékok. A fesztivál alatt reformkori ruhabemutató látható a Vaszary-villa kertjében és kézműves kirakodó vásár a Tagore sétányon.

Minik a galériában.

{photogallery}1210{/photogallery}

Igazi kuriózumnak ígérkezik a több mint kétezer Mini Morris felvonulása a városban. A legendás autómárka kedvéért szinte valamennyi európai országból érkeznek a városba résztvevők és rajongók egyaránt. A legtávolabbi vendégek a Skandináv országokból illetve Írországból jönnek Füredre, de japán és ausztrál vendég is lesz, igaz, ők kocsi nélkül. Május 26-án, szombaton, 17 órakor lesz a hagyományos autós menet, de a klasszikus kisautók több napon át megtalálhatók lesznek a Kempingben. Bővebben.

A szezonban először kinyitó aquparkba minden 18 év alatti látogatót ingyen beengednek, itt az esetleges rosszabb idő sem akadály (további részletek itt), a kicsit nagyobbak pedig a megújult SunCityben bulizhatnak: retro, funky klubok, elektronikus zene és több fellépő, mint például Revolution & O’Neal, Belo, Gozth, Lauer, Mike Newman, Sweethome, vagy Dj Kato & Friends.

Vasárnap a gyermekeké. A hagyományos városi gyermeknapi program itt, de emellett a Korok Fesztiválja részeként több mesejátékot is színpadra állítanak.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Retro páholy

2024-03-15. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Sikerfilmek slágerei.

< 2024 >
Február
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829   

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.
  • mozi2024-02-23 15.58AgoraÖrülök a francia filmeknek, de egyébként is a Balaton moziban rendre vetítenek jó filmeket, amik kilógnak a szokásos pláza kínálatból.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004