Veteránok a Tagore sétányon

Veterán autók látványos felvonulását rendezték meg a városban. Több tucat oldtimer gurult végig szombaton a Tagore sétányon, ahol az érdeklődők testközelből is megnézhették a veterán járgányokat. A Balaton Classic Ramada Grand Prix közúti verseny is volt egyben. Fotógaléria a felvonulásról.

 

Összesen 99 résztvevő indult el a versenyen, amelynek Füred mellett Balatonalmádi, Tihany és Veszprém volt a főbb állomáshelye. A résztvevő járgányok csak 1980 előtt gyártott, eredeti autók lehettek, érvényes forgalmival, műszaki vizsgával, biztosítással, de a szervezők egyéni elbírálása alapján, néhány youngtimer is indulhatott. A verseny legpatinásabb autója az 1923-ban gyártott Salmson volt, de indult több, az ötvenes években gyártott BMW, Mercedes illetve Porsche, és nem hiányoztak ezúttal sem a felhozatalból a negyven éves Ferrarik, Alfa Romeók és Jaguárok sem.

{photogallery}1229{/photogallery}

Fotógaléria: katt a képre. Idén ötödször rendezték meg a különböző feladatokkal színesített Oldtimer Szuperkupa futamot, amelynek születésnapi, rendhagyó felvonulását tartották a Tagore sétányon, ahol népes tömeg volt kíváncsi a veterán autókra.

Íme a mezőny: Alfa Romeo, BMW, Cadillac, Checker, Chevrolet, Citroën, Ferrari, Ford, Jaguar, Jensen, Lada, Lancia, Mercedes-Benz, MG, Morgan, NSU, Opel, Pontiac, Porsche, Rolls Royce, Saab, Skoda, Spartan, Triumph, VAZ, Volga, Volkswagen, Volvo, Willys.

Az autók Balatonalmádi főteréről indultak és összesen 200 kilométeres távot tesznek meg – a Káli medence és a Balaton felvidék legszebb tájain, érintve a leghíresebb Észak-balatoni turistavárosokat is.

A közúti versenyen száguldásról szó sem lehet, az Oldtimer Szuperkupa versenyein a közlekedési szabályok betartásával juthatnak el a veterán autósok egyik ellenőrző ponttól a másikig. Az időmérő szakaszokon századmásodpercre előírt időket kell a lehető legprecízebben teljesíteni.

Az egynapos verseny – szokás szerint – meglepetés kvalifikációval kezdődött. Az előző években a fűzfői bobokkal, majd Alfa Romeokkal és legutoljára Jungheinrich targoncával neveztek a gyakorlásra és kalandokra vágyó rutinos és újonc versenyzők. Idén, a pénteken már megérkező csapatok egy valódi prológon mérhették össze tudásukat a SunCity park területén az eddig már jól ismert 1/100 időmérés szabályai alapján és egyben kvalifikálhatták magukat a szombati verseny rajtsorrendjébe.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.