Oldal kiválasztása

Ünnepi Könyvhét a városban

Szerző: | 2012-06-04.

A város csatlakozott a 83. Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozathoz, Füreden ezúttal egy héten keresztül zajlanak majd a programok. Irodalmi estek, színházi előadások, kiállítások, koncertek követik egymást, a Vaszary Villa könyvesboltjában pedig hét kiadó friss kötetei vásárolhatók meg.

 

Több városi intézmény összefogásával egy héten át zajlanak majd a különböző programok Füreden. A rendezvénysorozat június 5-én, kedden indul a Városi Könyvtár rendezvényeivel, az ünnepélyes megnyitót június 8-án, pénteken a Vaszary Villában tartják. Itt jelen lesz többiek között Buda Ferenc Kossuth-díjas költő, Szőcs Géza a Magyar Pen Klub elnöke, Ágh István Kossuth-díjas költő és Serfőző Simon, József Attila-díjas író. A költői esttel egybekötött megnyitón három folyóirat az Alföld, a Forrás illetve a füredi szerkesztésű Tempevölgy is bemutatkozik.

– A programokat részben a város kulturális kapcsolataihoz igazítottuk, a megnyitón például a Debrecennel kötött együttműködés jegyében az alföldi városhoz köthető irodalmárok illetve folyóirat szerkesztősége lesz a vendég. Az abbáziai kapcsolat is folytatódik, hiszen az Országos Széchényi Könyvtárból érkezik Miroslav Krleza horvát író, drámaíró kiállítása a Kisfaludy Galériába. Nagyon fontos volt, hogy megszólítsuk a jövő olvasó közönségét, vagyis a gyerekeket. Minden nap lesznek gyermekprogramok, a legkisebbeknek szóló koncerttől, színházi műsorokon át egészen a Magyar Irodalmi Kommandó iskolásoknak szóló előadásáig – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Sárköziné Sárovits Hajnalka, a Városi Könyvtár igazgatója.

Részletes program itt.

Az említett rendezvényeken kívül lesz persze könyvdedikálás, A játékos Balaton címmel interaktív játék a Vaszary-villa kertjében, jelmezes gyermek koncert és iskolai alternatív magyar óra az Év gyermekkönyvének választott Dobozváros című kötet szerzője Lakatos István közreműködésével.

Az egyhetes rendezvény alatt a Vaszary Villa könyvesboltjában minden nap megvásárolhatók lesznek majd az Ünnepi Könyvhétre kiadott kötetek egy része.
– Hét kiadó könyveit árusítjuk majd a könyvesboltban, amelynek működtetését immár maga a galéria biztosítja. A Vince kiadó jóvoltából tovább erősítjük a bolt művészeti kiadványainak választékát és az aktuális tárlatainkhoz kapcsolódóan továbbra is kínálunk kisebb ajándéktárgyakat is – fogalmazott a balatonfured.hu kérdésére Dallos Krisztina, a galéria igazgatója, aki hangsúlyozta: fontosnak tartották, hogy valamennyi Füreden bemutatott friss könyvet megtalálják az érdeklődők a boltban.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart