Elmarad a beruházás

A város nem köt szerződést az egykori Huray piac területén több milliárdos beruházást tervező céggel. Az uniós támogatást élvező, összességében 1,7 milliárd forintos fejlesztésnek nem látja a garanciáit az önkormányzat, így a volt piac területén biztos nem valósul meg a tervezett gyógyközpont.

 

Mint arról korábban már beszámoltunk a tervek szerint az egykori Huray piac területén gyógyászati centrum épült volna. Az építkezés első üteme után a tervek szerint később színházterem, gyógyszálló és mélygarázs is létesült volna a régóta kihasználatlanul álló ingatlanon.

– A város az egyik legértékesebb ingatlanán mindenképpen csak egy komplex beruházás megvalósulását támogatja. A beruházó céggel, amelynek terveit eleinte támogattuk, több határidő módosítás után sem tudtuk megkötni a szerződést. Nem kaptunk garanciákat a beruházás többi ütemére, vagyis a kívánt komplex fejlesztésre. Eltérően értelmeztük a beruházásban való 20 százalékos önkormányzati tulajdonrészt is illetve bizonytalannak láttuk az elkészülő objektum működtetésének feltételeit. Ezért a képviselő testület úgy döntött nem vesz részt a beruházásban. Úgy gondolom logikus és racionális döntést hoztunk – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Bóka István.

A polgármester hozzá tette: a tárgyalások korábbi szakaszában az is felmerült, hogy ha a beruházó nem tudja a komplex fejlesztést megvalósítani, akkor az egykori piac alatti parkoló területén építse meg csak a gyógyközpontot. Ebben partner lett volna a város, ám ez a verzió már a befektetőnek nem volt elfogadható.

– Évek óta keressük a lehetőségét annak, hogy új funkciót adjunk a Huray utcai ingatlannak. Hangsúlyozom: a város egyik legértékesebb területén csak egy hosszútávon működőképes komplex beruházásnak lehet létjogosultsága. A gyógyközpont terve meghiúsult, az önkormányzat tovább keresi a lehetőségeket – mondta Bóka István.

Információink szerint a fejlesztést tervező cég nem mondott le arról, hogy másféle formában megvalósítsa elképzeléseit a városban, tárgyal is ez ügyben magánfejlesztőkkel. A későbbiekben ezekről is beszámolunk majd itt a honlapon.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.