Oldal kiválasztása

Balatonman először

Szerző: | 2012-06-16.

A városban rendezik meg az első Balatonman Triatlon Fesztivált. 350 induló, látványos verseny, vasemberek és amatőrök együtt, családi illetve gyermekprogramok. Rajthoz áll Csőke Balázs a koreai Ironman győztese, a hazai közéleti szereplőkből álló média váltó, és Füred két középiskolájának csapata is.

 

{photogallery}1257{/photogallery} Fotók a Balatonman rajtjáról. Katt a képre.

Videó a versenyről.

Hivatalos végeredmények a rendezvény honlapján.

 

Korábbi hírünk

– Nagy öröm, hogy ilyen sokan jelentkeztek a versenyre. 230 egyéni induló van, közülük negyvenen teljesítik majd a klasszikus ironman távot, a többiek váltóban szerepelnek. Ez az első Balatonman, ehhez hasonló amatőr triatlon verseny nincs még egy az országban. Egy jó, hangulatos versenyt akarunk szervezni. Füred ideális helyszín, szeretnénk hagyományt teremteni a Balatonman-nel és itt maradni a városban.
Várunk minden füredit, jöjjenek szurkoljanak a versenyzőknek. Azt szeretnénk, ha minél többen megtapasztalnák, a triatlon nem csupán a szuper atléták sportja, hogy lehetetlen nem létezik. Aki egyszer végigcsinálja ezt a versenyt rájön, hogy bármire képes, csak akarni kell. Tapasztalatból mondom, egy ilyen verseny megváltoztatja az ember önképét és önbecsülését. Fantasztikus élmény – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Zelcsényi Miklós.

A verseny főszervezője hozzátette: a Balatonman leglátványosabb része kétségkívül a szombati rajt lesz, amikor a kemping strandjáról mind a 350 résztvevő egyszerre kezdi meg az úszást. – A versenyzők egyszerre futnak majd bele a vízbe. Forrni fog a Balaton.

A Lóczy gimnázium illetve a Széchényi szakiskola diákokból és tanárokból álló külön váltót indít. Rajthoz áll a média váltó is, amelyben Balzsay Károly, Bagi Iván, Baronits Gábor, Berki Krisztián, Brózik Klári, Csomor Csilla és a Rakonczay fivérek küzdenek majd a sikerért. A verseny mellett széles körű sportszakmai expót tartanak, de szabadidős, családi és gyermekprogramok is várják majd az érdeklődőket. Szombaton, a SunCity parkolójában ingyenes játszóház, lesz ugrálóvár, délután egy órától pedig Rudi Bohóc. Program.

A június 15-17 között zajló Balatonman Triatlon Fesztivál rajtja tehát 16-án, szombaton reggel nyolc órakor lesz a kemping strandján. Az egy-két órás úszás után következik a biciklizés a Balatonszőlős- Tótvázsony- Pécsely-Aszófő-Füred távon. A kerékpározók az Arácsi úton kerekeznek majd végig a városon és jutnak el a SunCitybe. Várhatóan délelőtt 11 órától indul majd a Hajógyári úton a futás.

Három kategóriában lehet versenyezni.

– Balatonman iron
(3800 méter úszás,180 km kerékpározás, 42,2 km futás. Klasszikus ironman táv.)

– Balatonman 70.3
(1900 méter úszás, 90 km kerékpározás és 21 km futás.)

– Balatonman special
(1900 méter úszás, 180 km kerékpározás, 11 km futás. Azoknak, akik kerékpározásban erősek, de a másik két számban nem akarnak teljes távot megtenni.)

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004