Átfestik a Vaszary Villát

A város idén is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos programhoz. Füred három kiemelt kulturális intézményében a Vaszary Villában, a Jókai Emlékházban és a Városi Múzeumban egyedi tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket. Különleges látványnak ígérkezik az esti fényfestészet.

 

Június 23-án mindegyik intézményben egyedi tárlatvezetéseket tartanak, lesznek koncertek, gyermekfoglalkozások, reformkori ruhák bemutatója, fáklyás séta a történelmi városrészben. (Újra indultnak a reformkori séták is. Minden kedden és pénteken a Zsigmond utcai Bergmann Cukrászdától indulnak az egy órás séták. Részletek alább csatolva.)
A Nyitott Műterem képző és fotóművészei a Vaszary Villa kertjében alkotnak majd, éjjel pedig Szent Iván-éji dallamok címmel Farkas Zoltán gitárművész ad koncertet.

Este tíz órakor kezdődik az épületfestészet, amikor is a Vaszary Villára vetítenek az alkalomra tervezett különböző installációkat nagy teljesítményű vetítőgépek segítségével. A street art jellegű fényfestés különleges látványosság, amely újraértelmezi az adott épület architektúráját. Program.

A Vaszary Villa megfestve:

Fotók: Méhkas – Dia Project

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.