Oldal kiválasztása

Tengernyi Füred a hétvégén

Szerző: | 2012-06-21.

Egy újabb sűrű hétvége Füreden. Tengernyi program és az előrejelzések szerint kitartó, szívós kánikula. Koncertek, fesztiválok, tánc, sárkányhajók a tavon, sajátos múzeumi éjszaka, parti borozás, irodalommal vegyített gasztronómia, eddig még Európában sem járó brazil gitáros és ráadásként itt gálázó férfi vízilabda válogatott. Nem mellesleg a Balaton legalább 25 fokos, több strand és élményfürdő között lehet választani. Összeszedtük, mi minden lesz a hétvégén.

 

Kezdésként mindjárt bor és gasztronómia négy napon át. Jobbnál jobb pincészetek és borászok kínálják nedűiket a Tagore sétányon álló borházakban. Lesz egy kis irodalom, egy kis beszélgetés és zene, egyebek mellett a Makám együttes ad koncertet. Akit érdekel a Balatoni Hal- és Borünnep részletes programja klikk ide.

Szombaton reggel rajtol a látványos Sárkányhajó Roadshow, a sétány melletti vízfelületen zajlik majd a verseny, lehet tehát nézelődni. Keresgélni a hangos dobszóra evező színes hajók között a füredi egységeket, hiszen több helyi csapat is érdekelt a futamokban. (Várhatóan a füredi hajók délelőtt fél tízkor és 11.40-kor rajtolnak.)

Szombat délután a férfi vízilabda válogatott játszik gálamérkőzést a Vitorlás tér előtti öbölben. Kásás Tamás olimpiai bajnok pólós, a rendezvény fővédnöke szerint örömmel jönnek a strandvízilabda bajnokság alkalmából a Balatonhoz kicsit lazulni. A londoni olimpia előtt ez lesz az utolsó nyilvános fellépése a csapatnak.

Este nyolckor a szabadtéri színpadon a brazil Filo Machado csap a gitárhúrokba, ezzel útjára is indul az egy héten át tartó Nemzetközi Gitárfesztivál. A klasszikus gitár legjobbjai adnak majd koncerteket a városban. Több helyszín, több nemzetközileg elismert gitárművész és virtuóz, közel száz fiatal tehetség koncertje. Lesz hangszerkiállítás, mesterkurzus és sok minden más. Íme.

A Múzeumok Éjszakája program jegyében több egyedi tárlatvezetés lesz a város három kiemelt kulturális intézményében, a Vaszary Villában, a Jókai Emlékházban és a Városi Múzeumban. Lesznek koncertek, gyermekfoglalkozások, reformkori ruhák bemutatója, és éjszakai fáklyás séta a történelmi városrészben. Képző és fotóművészek alkotnak majd a Vaszary Villa kertjében, éjjel pedig Szent Iván-éji dallamok címmel Farkas Zoltán gitárművész ad koncertet.
A legnagyobb attrakciónak az este tíz órakor kezdődő épületfestészet ígérkezik. Ilyen még nem volt a városban. A Vaszary Villára vetítenek az alkalomra tervezett különböző installációkat. A street art jellegű fényfestés különleges látványosság, amely jobb esetben újraértelmezi az adott épület architektúráját. Részletes program.

Mindemellett az egész hétvégén Sirály Táncfesztivál több száz táncos versenyprogramjával. Lesz egyebek mellett klasszikus balett, hastánc, moderntánc, rock and roll, és hip-hop. Először még a Kisfaludy Színpadon, szombat-vasárnap viszont a Balaton Szabadidő Központban láthatók a táncosok valamint a díjkiosztó gála.

A programok között pedig irány a strandok!

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004