Oldal kiválasztása

Brüsszeli adomány

Szerző: | 2012-06-25.

Egymillió forinttal gazdagodott a Szociális Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Szolgálata. Az adományokból származó összeget Brüsszelben, az Európai Parlamentben vette át Váradi Gézáné, az intézmény vezetője. A pénzt a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek zánkai nyaraltatására költik.

 

 

A csütörtöki esemény házigazdái Pelczné dr. Gáll Ildikó és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők voltak, díszvendége pedig dr. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, akik személyesen is támogatták a februárban megrendezett Brüsszeli Magyar Bál szervezőinek jótékony célú kezdeményezését.

Balatonfüred helyi történetírásában bizonyára feljegyeztetik a nemzetközi hírű bál szervezőinek megtisztelő felkérése, aminek a város örömmel tett eleget, meghívott vendégként méltó módon képviselve a magyar kultúrát és a város hagyományait az est több mint ötszáz magyar és külföldi résztvevője előtt. A bál vendégeinek adományaiból összegyűlt másfél millió forint nagyobbik hányadát a füredi szociális intézménynek ajánlották fel a szervezők, ötszázezer forintot pedig a Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonának.

Dákai Zsuzsanna, a bált szervező arcFAM egyesület Nemesvámosról elszármazott elnöke, valamint dr. Savoia-Keleti Emese és Sipos Gabriella, a szervezet elnökségi tagjai az átadási ünnepségen elmondták, hogy a hazai kultúra és hagyományok belgiumi népszerűsítése mellett a rászorulók támogatását is kiemelt feladatuknak érzik.

A fényképen Mészáros Mónika és Váradi Gézáné.

Forrás: S. Bonnyai Eszter

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

Moszkító

2024.07.15.

Megtörtént a legutóbbi szúnyoggyérítés? Ismerősi körben senki sem látta a járművet, és érzésre sem lett kevesebb szúnyog.

pénz

2024.07.15.

Iszonyú drága a Balaton! A covid óta háromszorosára emelkedtek az árak a fizetések meg alig változtak. Füred megfizethetetlen. Úgy látom,…

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart