Brüsszeli adomány

Egymillió forinttal gazdagodott a Szociális Alapszolgáltatási Központ Gyermekjóléti Szolgálata. Az adományokból származó összeget Brüsszelben, az Európai Parlamentben vette át Váradi Gézáné, az intézmény vezetője. A pénzt a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek zánkai nyaraltatására költik.

 

 

A csütörtöki esemény házigazdái Pelczné dr. Gáll Ildikó és Sógor Csaba európai parlamenti képviselők voltak, díszvendége pedig dr. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, akik személyesen is támogatták a februárban megrendezett Brüsszeli Magyar Bál szervezőinek jótékony célú kezdeményezését.

Balatonfüred helyi történetírásában bizonyára feljegyeztetik a nemzetközi hírű bál szervezőinek megtisztelő felkérése, aminek a város örömmel tett eleget, meghívott vendégként méltó módon képviselve a magyar kultúrát és a város hagyományait az est több mint ötszáz magyar és külföldi résztvevője előtt. A bál vendégeinek adományaiból összegyűlt másfél millió forint nagyobbik hányadát a füredi szociális intézménynek ajánlották fel a szervezők, ötszázezer forintot pedig a Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonának.

Dákai Zsuzsanna, a bált szervező arcFAM egyesület Nemesvámosról elszármazott elnöke, valamint dr. Savoia-Keleti Emese és Sipos Gabriella, a szervezet elnökségi tagjai az átadási ünnepségen elmondták, hogy a hazai kultúra és hagyományok belgiumi népszerűsítése mellett a rászorulók támogatását is kiemelt feladatuknak érzik.

A fényképen Mészáros Mónika és Váradi Gézáné.

Forrás: S. Bonnyai Eszter

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.