Tűzgyújtási tilalom

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága a szakigazgatási szerv Veszprém és Zala megyei illetékességi területén fekvő erdőkre, fásításokra – közölte a hivatal.

 

Tilos a tűzgyújtás az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteren belül, a kijelölt tűzrakó helyeken, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.

Felhívták a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók és a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő csikket ne dobjanak el, minden esetben oltsák el a cigarettavéget.

Bács-Kiskun, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megye teljes területén már korábban kihirdették a tilalmat, kedden Zala megye több településén lépett életbe (Zalaszántó, Balatongyörök, Gyenesdiás, Rezi, Vállus, Várvölgy, Vonyarcvashegy, Cserszegtomaj, Keszthely). Szerdán Borsod-Abaúj-Zemplén megyére is elrendelték a korlátozást.

Aki a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.