Észt ellenfél a kupában

A Balatonfüred észt ellenféllel küzd majd meg a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjének első fordulójában. Az első mérkőzést itthon, a visszavágót a Finn öbölhöz közeli Kehra városában rendezik. Továbbjutás esetén a szerb Vojvodina vár az együttesre, amelynek jelentősen változott a kerete.

 

Az európai szövetség (EHF) keddi sorsolása alapján a bajnoki bronzérmes Balatonfüred szeptember 8-án vagy 9-én rendezheti meg első meccsét hazai pályán a HC Kehra ellen. A visszavágót egy héttel később rendezik Észtországban. A magyar csapat továbbjutása esetén a szerb Vojvodinával csap majd össze az októberi második fordulóban.

A Kupagyőztesek Európa Kupájával összevont, megújult EHF Kupában 72 csapat szerepel és három selejtezőkört rendeznek. Ezután a megmaradt 16 csapatot csoportokra osztják majd.

Időközben elkezdte felkészülését a csapat. A keret jelentősen átalakult: tanulmányai miatt távozott a csapattól Szöllősi Bence, Alexander Ivanovval pedig nem tudtak megállapodni a vezetők. Josip Sandrk átlövő Veszprémbe igazolt, és Maxim Butenko is távozott. Új játékosokat egyelőre nem igazolt a klub, tárgyalások folynak arról, hogy a bajnoki címvédő MKB Veszprém együttesétől idén is érkezik majd néhány játékos kölcsönbe, de konkrétumok még nincsenek.

A felkészülés alatt összesen nyolc tesztmeccset vív majd a BKSE – többek között részt vesz egy nagyatádi tornán, játszik a PLER-rel, a Tatabányával, a Veszprémmel, és lehetséges, hogy a francia Paris Saint Germainnel is.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.