Oldal kiválasztása

DumaFüred

Szerző: | 2012-07-26.

A városba költözik a Dumaszínház, amely DumaFüred néven tíz napon át megújult programokkal várja a nevetni vágyókat. Stand-up comedy, tehetségkutató estek, vendégprodukciók és több koncert szerepel a Dumaszínház balatonfüredi nyári humorfiesztán, ami július 27-én kezdődik a SunCity-ben.

 

Július 27. és augusztus 5. között zajló rendezvény keretében idén először szervezik meg az Allstars-estet, ahol a hazai stand-up legjobbjai lépnek a színpadra, illetve a humor három generációját egyesítő trió, Fábry Sándor, Hajós András és Sándor György.

– Egy csomó új programmal készülünk, és egy igazi specialitással, a Dumaszínház All Stars esttel. Igazi unikális program! Lesz még Duma Jam, Rádiókabaré felvétel, és igazán színes események, ahol szinte az összes dumaszínházas humorista jelen lesz – foglalta össze a bő egy hét programját Litkai Gergely humorista.

– A Balatonon így még nem léptem fel, ez lesz az első, hogy az Evolúció című önálló estemet fesztivál-keretek között mutathatom be, illetve lesz még Dumakoncert, ami igazi zenei különlegesség. Milyen közönségre számítunk? Ugyebár az északi-part nem olyan sekélyes, így talán ezt a látogatókról is elmondhatjuk majd. Egyébként Balatonfüred az elmúlt években nagyon a szívemhez nőtt, szerintem ez lett a Balaton első számú városa – tette hozzá Kovács András Péter, a Dumaszínház tagja.

A Dumaszínház tagjai rendhagyó reformkori sétákat is tartanak. A séták minden alkalommal 16.30 órakor a Zsigmond utcai Bergmann Cukrászdától indulnak. Július 28-án, Rekop György, 29-én Lórán Barnabás, augusztus 4-én pedig Litkai Gergely vezeti a menetet.

A SunCity területén egy 800 fős sátor, egy 200 fős klub és egy nagyszínpad várja a vendégeket. A stand-up comedy ismert szereplőinek műsora mellett lesz tehetségkutató és az idei év legígéretesebb felfedezettjei is saját műsort kapnak.

– Július közepétől hétvégenként koncerteket rendezünk majd, fellép többek között a Budapest Bár, a Heaven Street Seven, a Magashegyi Underground, a Bëlga, de lesz Dumakoncert is – fogalmazott a balatonfured.hu kérdésére Lucza Árpád, a SunCityt üzemeltető S.D. Park Kft. társtulajdonosa.

A DumaFüreden lesz továbbá L’art pour l’art Társulat, felveszi műsorát a Rádiókabaré, és szerepel a programban a Szomszédnéni odaát van című előadás is.

A fesztivál részletes programja alább csatolva.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004