Oldal kiválasztása

Élményút a parton

Szerző: | 2012-07-27.

Új buszjárat köti össze a szezon végéig a tó keleti partját Fűzfőtől Tihanyig. A Balaton Best busz nem csak egy közlekedési eszköz, hanem program is, a fedélzetén idegenvezetők ismertetik az útvonal nevezetességeit. A Borhetek idején különjáratok indulnak, így tényleg szabad lesz a borkóstolás.

 

Az Élményút járat a part mentén köti össze a településeket és azok turisztikai attrakcióit. A járat a Borhetek illetve a Tihanyi Szabadtéri Játékok hivatalos szállítója is egyben. A rendezvények idején különjáratok indulnak, így például a Borhetek alatt nem kell azon gondolkodni, ki fogja visszafelé vezetni az autót, mindenki élvezheti a legfinomabb balatoni borokat. A kóstolgatás után nem kell gyalog hazamenni, mert a buszos különjárat hazaviszi a vendégeket. A színházi járatok pedig alkalmazkodnak az előadások kezdési idejéhez és végéhez.

A Balaton Best TDM-szervezet azért döntött a járat indítása mellett, hogy összeköttetést teremtsen a térségi attrakciók között, és megkönnyítse a turistáknak ezek elérését. A nyaralók kényelmesen bejárhatják a szomszédos vagy messzebb fekvő településeket, meglátogathatják a nevezetességeket. A járat összeköttetést teremt a nagy szállodák és a városnézést, kikapcsolódást szolgáló, egyéb helyszínek, szolgáltatások között. A buszmegállókat a legvonzóbb helyszíneken helyezték el. Füreden például van megálló a Kisfaludy és az Esterházy strandnál, az aquaparknál, a Tagore-sétányon, a hajóállomások, kikötők, és a kemping előtt is. A busz Tihany és Almádi központjában is megáll, és eljut a tihanyi Belső-tó partjára, a Levendulaházhoz.

Az új buszjárat elindítói arra számítanak, hogy a vendégek tovább maradnak egy-egy településen, ha onnan kényelmesen, ésszerű áron ingázhatnak a térségben, kereshetik fel a különböző nevezetességeket. Egyetlen járattal több programot is elérhetnek, ráadásul nem kell parkolóhelyet keresniük, s azért fizetniük.

A járatra rövidebb szakaszra illetve egész napra szóló jegy is váltható. A családok és a gyermekek kedvezménnyel utazhatnak. A buszjegy további kedvezményeket is biztosít: egyes helyeken a fogyasztásból engedményt adnak, vagy ingyen kóstolóval várják a vendégeket. A cél az, hogy minél több szolgáltató csatlakozzon a rendszerhez. „Bortúra” járat is indul, ez a térség kedvelt borospincéit látogatja sorra, amelyekben megkóstolhatók a környék legjobb borai.

A buszjáratot a Balaton Best megbízásából vállalkozó üzemelteti, bérelt autóbuszokkal. A térségi TDM-szervezet pályázati pénzből látja el a járathoz kapcsolódó marketingfeladatokat.

Bővebb információ a megállóhelyekről, az útvonalakról, a jegyárakról és a kedvezményekről itt.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004