Oldal kiválasztása

A füredi Bőr Viktória a bál szépe

Szerző: | 2012-07-29.

A 187. Anna-bál szépe a balatonfüredi Bőr Viktória. Az első udvarhölgynek Antal Dórát, a második udvarhölgynek a veszprémi Albert Zsuzsannát választották. Ötszázötven vendég vett részt a bálon, közel háromszáz hölgy nyakába került fel az egyedi herendi porcelán szívecske. A parton is buli volt. Fotógalériák.

 

170 év hagyományát őrző táncprogram, mulatság Vörösmarty, Jókai és Blaha Lujza örökében. Bál az Anna Grand Hotel patinás termeiben, tizenhárom első bálozó füredi lánnyal.

A hagyományoknak megfelelően idén is szakmai zsűri választotta ki a bál 15 legszebb lányát, a végső döntést ezúttal is a közönségre bízták. A szavazatok alapján a 187. Anna-bál szépe a balatonfüredi, 18 éves, a Lóczy Lajos Gimnázium tanulója Bőr Viktória. Az első udvarhölgynek a budapesti, 18 éves Antal Dórát, a második udvarhölgynek a 20 éves veszprémi Albert Zsuzsannát választották. A hagyományok szerint az Anna-bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei pedig Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba. (Képünkön Bőr Viktória szüleivel.) A Füred tévé filmje a bálról itt.

A Kiss Ernő-díjat idén posztumusz Bujtor Istvánnak ítélték oda. A huszárkapitányt ábrázoló szobrot a színművész özvegye, Bujtor Judit vette át.

Anna-báli képek a fotógalériában. Láthatóan a fodrászok is dolgoztak, mert a nagyestélyihez, estélyihez a konty is dukál, fiatal lányoknak virággal, később kalapon. Fotók a kis képre kattintva.

{photogallery}1331{/photogallery} {photogallery}1332{/photogallery}

 

 

 

 

 

A báli bevonulást idén is rengetegen figyelték, lépni sem lehetett a Gyógy téren és a környező utcákban, néhányan az ablakokból kikönyökölve nézelődtek. A reformkori városrész teljesen megtelt. A többség a báli vacsora megkezdésekor feladta a báli nézelődést és átadta magát a parti örömöknek. Nagy volt a kavalkád, zajlott az élet a parton.

A nyitótáncot, a palotást a Magyar Állami Operaház balettművészei adták elő. Közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter vezetésével.


Idén is élénk volt az érdeklődés a bál iránt, az összes jegy elkelt, a legolcsóbb belépő 45 ezerbe, a legdrágábbak 60 ezer forintba kerültek. Az est díszvendége a város kulturális partnere Opatija volt, fővédnöke dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Ünnepi köszöntőt mondott a bál védnöke, Ivo Dujmic, Opatija polgármestere.

Közel hetven, zömében nyolcfős asztal várta a vendégeket, akik ezúttal is birtokba vehették a szálló díszkertjét. Az idei báli menüt főként tradicionális ételek alkották. Videó a báli menüről.
A hétvégére egyébként Balatonfüred teljesen megtelt, alig akadt szabad kereskedelmi szálláshely a városban.

Herendi motívumokkal díszített exkluzív ruhák bemutatója a Vaszary Villa parkjában. Jókai nyomdokaiban Szívhalászat, csurig telt hajóval, és elegáns operaest a Gyógy téren, ahol még a Horváth ház lépcsőjén is ültek. Az Anna-bál előestéje képekben. Katt a kis képre.

{photogallery}1330{/photogallery}

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hamvas Napok

2024-03-22-23. Irodalmi Szalon

Irodalom és filozófia Hamvas Béla jegyében.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Teljes útzár

Március 11-14. között ívóvíz hálózati munkálatok miatt teljes útlezárás lesz a Táncsics utcában.

Agora

  • Mária2024-03-17 14.24AgoraSokan voltak a koncerten, teltház volt. Többször hallottam zenélni, de ez volt eddig a legjobb műsora.
  • cinikus2024-03-17 09.05AgoraSzép volt az ünnepi beszéd. Még szebb lett volna, ha a nagyobbik részét nem a központban írták volna.
  • morze2024-03-17 08.51AgoraSzép gondolattal zárja a polgármester a beszédét. Valóban jó és érdemes itt élni. De az lenne a kérésem, hogy a

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004