Oldal kiválasztása

Látogatóközpont épülne a sétányon

Szerző: | 2012-08-09.

Az önkormányzat újabb turisztikai pályázatot készít elő, amely egy, a Balaton élővilágát, a balatoni halakat bemutató ökoturisztikai látogatóközpont lesz. A Tagore sétányon épülő, tájba illő, teraszos épületben egyebek mellett több, látványos akvárium és foglalkoztató terem várná az érdeklődőket.

 

A tervek szerint az új turisztikai bemutató és látogatóközpont a Tagore sétány északi oldalára épülne, a jelenlegi WC helyére. Az épület pavilonszerű elemei egy belső udvart ölelnének át. A tornácos épület a Balaton jellegzetes pavilon építészetét idézné, különös tekintettel az 50-es évek második felén elterjedt modern, letisztult elemekre, nyugati részén igényes pihenőpark létesülne.

A tervezett család- és látogatóbarát turisztikai központ egy komplex környezetismereti bemutatóhely lenne, ahol édesvízi akváriumokban mutatnák be a Balaton élővilágát, de lenne kültéri bemutató medence, valamint előadó-, foglalkoztató-, és bemutató terem is. A Balaton-felvidéki hegyi patakoktól kiindulva a Balaton jellegzetes élővilágának bemutatása lenne a cél.

A látogatókat egységesen kialakított akváriumok fogadnák, ezekben valamennyi, a tóban élő hal megtalálható lesz, kisebb akváriumokban pedig kagylókat, ritka rákokat láthatnának az érdeklődők. A halak mellett ladik, háló, lapátok, régi varsa is látható lesz. Balatonfüred testvérvárosának, Abbáziának köszönhetően az Adriai tenger halaiból is kapnának ízelítőt a bemutatótérbe érkezők.

A honlap címoldalán lehet szavazni arról, hogy szükség van-e a Balaton élővilágát bemutató interaktív látogatóközpontra a városban.
Íme két részletes kérdőív. Lakosság részére. Turisták részére.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004