Oldal kiválasztása

Vízparti előadás – 18. századi valóság show

Szerző: | 2012-08-10.

A komédia nagymesterének, Goldoninak darabját viszi színpadra a városban a Veszprémi Petőfi Színház. A Kéri Kitty rendezte előadásban Fortunato, a dadogós halászmester szerepében Eperjes Károly látható. Könnyfakasztó komédia két részben egy különleges helyszínen: a Hotel Marina strandján.

 

Goldoni máig a legtöbbet játszott színpadi szerzők egyike. Darabjaihoz minden aktuális velencei és környékbeli pletykát felhasznált, nincs ez másként a Chioggai csetepaté című művében sem. A címben szereplő Chioggia, Velence egyik vízi elővárosa is személyes ismerőse volt: maga is töltött ott egy kis időt bíróként. Sokat tudott az egyszerű emberek hétköznapjairól, ügyes-bajos dolgairól, az önállóságra és megértésre vágyó nőkről, a féltékeny, lobbanékony férfiakról, megfűszerezve mindezt vérbő helyzetkomikummal, helyenként már abszurdba hajló humorral.

„A Chioggiai csetepaté nem más, mint a mediterrán valóság egy kiragadott darabja. Mint egy 18. századi valóság show. Két olasz családot látunk, akik a házaik előtti téren élik a maguk szegény, de érzelmekben és fantáziában annál gazdagabb életét. A férfiak halásznak a tengeren, a nők meg várakoznak, csipkét vernek és az itthon maradt kikötői munkásokkal szórakoznak. Tulajdonképpen semmi nem történik velük, mégis tele van színnel, mozgással, (szín)játékkal az életük. Goldoni a poézis erejével rendkívülivé változtatja őket” – írja Bartuc Gabriella kritikájában.

Részletek az előadásból illetve nyilatkozatok itt.

Főbb szerepekben: Eperjes Károly, Oberfrank Pál, Sághy Tamás, Szalma Tamás, Bajcsay Mária, Juhász Róza, Trokán Anna, Dobra Mária, Terescsik Eszter, Nyirkó István, Tóth Loon, Gere Dénes, Horváth Zoltán.

Az előadás augusztus 18-án, szombaton 20.30 órakor kezdődik a Hotel Marina strandján. (Esőhelyszín: Balaton Szabadidő Központ.)

Jegyek válthatók a helyszínen, a Tourinform irodájában (Blaha u.5.), a http://www.kisfaludyszinhaz.hu/ oldalon illetve foglalás a 06 30 502 7132-es telefonszámon vagy a kisfaludyszinhaz@gmail.com-on. Az előadásra a Kisvonat színházi különjáratokat is indít.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004