Romantikus Reformkor

Szeptemberben újra időutazás Füreden. A reformkor jegyében ismét megelevenedik a város, lesz kosztümös felvonulás, bál, zene, színház és színes népművészeti kirakodóvásár. Idén különböző kedvezmények a fesztivál ideje alatt. Romantikus Reformkor szeptember 21-23. között.

 

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület és több civil szervezet együttműködésével ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Korabeli és korhű helyszín, az 1800-as évek miliőjét idéző programok és eredeti receptek alapján készített ételek. A fesztivál ideje alatt minden a reformkorról szól majd: a különböző helyszíneken zajló zenei és az irodalmi műsorok, a korabeli szórakozási lehetőségek, mint a tarokk bemutatója, a színházi előadás és a bál. ( A bált szeptember 22-én 19.30-kor az Anna Grand Hotelben rendezik meg. Az eseményen fellép Pitti Katalin, zenél a Rulett együttes.)
Az elmaradhatatlan, várhatóan több mint kétszáz résztvevővel induló kosztümös felvonulás mellett fellép Csomor Csilla, lesz reformkori borok kóstolója, kirakodóvásár, és Fanfárok a nagyvilágból. Egy egyedülálló program Füred patinás városrészében.

Az idei fesztiválhoz több füredi szolgáltató is csatlakozott, a Romantikus Reformkor szórólap kuponjainak felmutatása esetén különböző kedvezményeket kínálnak szeptember 17-23. között. Fél áron látogathatók a Vaszary Villa kiállításai, több étteremben reformkori menü kérhető, de sétahajózni, bort kóstolni, kalandparkozni is kedvezményesen lehet majd. Részletek alább csatolva.

A szervezők várják mindazok jelentkezését, akik szívesen öltenének magukra reformkori viseletet a Romantikus Reformkor rendezvénysorozat programjai alatt. A ruhakölcsönzési szándékot a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elérhetőségeinek bármelyikén lehet jelezni! Tourinform Iroda, 8230 Balatonfüred, Blaha u. 5. Tel: 87/ 580 482, vagy a tdm@balatonfured.info.hu e-mail címen. A ruhabérlés ingyenes!

A megadott elérhetőségeken lehet jelentkezni a Romantikus Reformkori bálra is. A belépő díj: 9900 Ft/fő, mely tartalmazza a vacsorát, éjféli büféasztalt, valamint a műsort.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.