Oldal kiválasztása

Stílusteremtő plakátok

Szerző: | 2012-08-26.

A Colors magazin elmúlt évtizedek legjobb címlapjaiból nyílt kiállítás a Vaszary Villában. Meghökkentő fotók, fontos társadalmi kérdések elsősorban képi megfogalmazása, stílusteremtő folyóirat és Kálmán Tibor személyében egy magyar alapító, aki a lappal valóságos vizuális forradalmat vitt véghez.

 

– A tárlat elsősorban az 1999-ben elhunyt Kálmán Tibor magyar grafikus előtt tiszteleg, aki egyik alapítója volt a Benetton cég ösztönzésére 1991-ben indult, minden számában egy-egy fontos társadalmi kérdést formabontóan feldolgozó folyóiratnak. Az általa tervezett első tizenhárom szám valóságos vizuális forradalmat vitt véghez. A Colors jelenleg is negyven országban jelenik meg, a kétezres évek elején, Magyarországon is kiadták. A magazin rendhagyó, bátor, és olykor meghökkentő vizualitásával, tartalmas cikkeivel ma is progresszív folyóiratnak számít, ezért is tartjuk fontosnak címlapjainak bemutatását – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Erdélyi Szabolcs, az Art Moments Kortárs Vizuális Művészeti Fesztivál szervezője.

A kiállítás megnyitón Hári Lenke alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Füred a hagyományai ápolása mellett mindig nyitott volt az újra ezért is fogadta örömmel a város a kiállítást. – Ezek a címlapok a modern művészetet hozzák közelebb hozzánk. Elgondolkodtatók és látványosak – fogalmazott Hári Lenke.

A megnyitón Csincsi Ferenc marinbán játszott.

A szeptember 30-ig látogatható tárlaton Csüllög András „0 km” című  médiaművészeti alkotása is látható.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Adj vért Balatonfüreden!

Az ország hét városában véradási akciót tartanak szeptember utolsó hétvégéjén. Balatonfüred az egyik helyszín.

Közel ezren tekertek

A zord időjárás ellenére a BalatonFondón közel ezren indultak el.

Mert ha elindul a vonat...

2024.09.26.

Biztos nem Belgrádba ment a kérdéses járat... Akkor nem, hogy 32 percet késett volna, hanem 32 perccel előbb érkezett volna…

MÁV

2024.09.25.

A 32 perc az még csak lóf... sem. Ez tényleg így van. Bármit csak akkor lehet szóvá tenni, ha 120…

soha többet vonat!!!

2024.09.25.

Több éve vonatoztam utoljára és hétfőn egy világ dőlt össze bennem! a 13,05-ös tapolcai vonat 32 perces késéssel indult Füredről,és…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bmw
Mvm Cmyk Emblem Mg
Szerencsejáték Zrt
Bahart