Oldal kiválasztása

Stílusteremtő plakátok

Szerző: | 2012-08-26.

A Colors magazin elmúlt évtizedek legjobb címlapjaiból nyílt kiállítás a Vaszary Villában. Meghökkentő fotók, fontos társadalmi kérdések elsősorban képi megfogalmazása, stílusteremtő folyóirat és Kálmán Tibor személyében egy magyar alapító, aki a lappal valóságos vizuális forradalmat vitt véghez.

 

– A tárlat elsősorban az 1999-ben elhunyt Kálmán Tibor magyar grafikus előtt tiszteleg, aki egyik alapítója volt a Benetton cég ösztönzésére 1991-ben indult, minden számában egy-egy fontos társadalmi kérdést formabontóan feldolgozó folyóiratnak. Az általa tervezett első tizenhárom szám valóságos vizuális forradalmat vitt véghez. A Colors jelenleg is negyven országban jelenik meg, a kétezres évek elején, Magyarországon is kiadták. A magazin rendhagyó, bátor, és olykor meghökkentő vizualitásával, tartalmas cikkeivel ma is progresszív folyóiratnak számít, ezért is tartjuk fontosnak címlapjainak bemutatását – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Erdélyi Szabolcs, az Art Moments Kortárs Vizuális Művészeti Fesztivál szervezője.

A kiállítás megnyitón Hári Lenke alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy Füred a hagyományai ápolása mellett mindig nyitott volt az újra ezért is fogadta örömmel a város a kiállítást. – Ezek a címlapok a modern művészetet hozzák közelebb hozzánk. Elgondolkodtatók és látványosak – fogalmazott Hári Lenke.

A megnyitón Csincsi Ferenc marinbán játszott.

A szeptember 30-ig látogatható tárlaton Csüllög András „0 km” című  médiaművészeti alkotása is látható.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004