Nemzetközi minősítés

Nemzetközi minősítést kapott a füredi kutató központban kifejlesztett adatkommunikációs rendszer, a Hiscom. A nemzetközi piacon is kuriózumnak számító egészségügyi informatikai rendszert eddig a veszprémi kórházban tesztelték, – több ország is érdeklődik iránta.

 

A Bernben tartott IHE minősítő rendezvényen, amelyen 14 országból 350 szoftverfejlesztő mutatkozott be, egyedüli magyar termékként volt jelen a füredi fejlesztésű rendszer, amely zökkenőmenetesen kezeli és közvetíti az egészségügyi információkat, leleteket, vizsgálati eredményeket, a különböző felhasználási helyekre, mint például a háziorvosi, szakorvosi, magánorvosi rendelőkbe, kórházakba, laboratóriumokba, illetve szanatóriumokba.

A Füred tévé tudósítása itt látható.

– A Hiscom nemcsak az egészségügyi szolgáltatókat köti össze, hanem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár adatbázisát is a rendszer használóival. Lengyelország, Románia már érdeklődik iránta, a T-Systems Magyarország anyavállalata, a Deutsche Telekom pedig felvette a portfóliójába, és Nyugat-Európába is kiajánlja – hangsúlyozta Náray Gábor Zsolt ügyvezető igazgató, a kutató-központban tartott sajtótájékoztatón.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.