Oldal kiválasztása

Laser Európa Kupa Füreden

Szerző: | 2012-09-11.

Sikeresen zárult az immáron harmadik alkalommal a Balatonfüredi Yacht Klub által megrendezett Laser Európa Kupa regatta, amely a jövő évi Európa – és világbajnokság főpróbája volt. A 12 ország 88 versenyzője között a BYC több vitorlázója is sikeresen versenyzett, Vadnai Benjamin újra győzött.

 

A három napos nemzetközi viadalon hat futamot rendeztek az első két nap remek időjárásának köszönhetően. A meteorológia előre jelzése szerint gyenge szélre és igazi szeptember eleji kánikulára lehetett számítani, így kis aggodalommal indultak neki a hétvégének a versenyzők, ám végül pénteken és szombaton délután is kiváló vitorlázó időben mérettethette meg magát a mezőny.

A magyar versenyzők jól szerepeltek, valamennyi osztályban érmet hoztak el. Legeredményesebben ezúttal is a Laser 4.7 osztályban idén tavasszal világbajnoki címet szerzett füredi vitorlázó Vadnai Benjamin szerepelt, aki hajóosztályt váltva ezúttal Laser Radiálban brillírozott, s négy futamgyőzelmével magabiztosan végzett a 32 fős mezőny élén a horvát Hamrelitz Anja és az osztrák Dapeci Cathrine előtt.
Ugyan ebben az osztályban a nők versenyében szintén a BYC színeiben versenyző Karé Réka állhatott fel a dobogó legalsó fokára, míg az U17 leányoknál Hirschler Ludovika zsebelte be az aranyat.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004