Új füredi iskola

Új tanintézménnyel bővült a város. Az eddig a Bem József Általános Iskolában működő gyógypedagógiai tagozat ezentúl önállóan, Fekete István Általános Iskola néven folytatja munkáját. A tanulásban akadályozott gyerekek képzését végző intézményt az önkormányzat működteti.

 

A Fekete István Általános Iskola jelenleg 17 tanulóval és öt pedagógussal kezdte el a tanévet, egyelőre a korábbi helyén, azaz a Bem iskola épületében. Az intézmény vezetősége saját nevelési és pedagógiai programot illetve munkatervet készített.

– Az önkormányzat szerette volna, hogy a gyógypedagógiai ellátás maradjon meg a hatáskörében, hiszen a városban és vonzáskörzetében ez az egyetlen ilyen képzés. Ezért született az a döntés, hogy a református általános iskolából a tagozatot kiemelve önálló intézményként működjön tovább – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Hajdúné Babos Katalin, a Fekete István Általános Iskola igazgatója.

Az iskola vezetője hozzátette: összevont osztályokban biztosítják a tanulási képességet vizsgáló szakértői és rehabilitációs bizottság által ide irányított gyerekek képzését, amelyhez minden szakmai feltétel adott.

– Idővel különálló épületbe költözünk itt a Bem iskola területén, három felújított, akadálymentesített tanterem áll majd a diákok rendelkezésére, a felújítási munkálatok hamarosan elkezdődnek. Újdonság továbbá, hogy az idei tanévben péntekenként kézműveskedést, filmnézést és sport vetélkedőket felölelő művészeti foglalkozást is tartunk a diákoknak – fogalmazott az iskola igazgatója.

balatonfured.hu

 

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.