Elkészült az új tűzoltólaktanya

Átadták az új tűzoltólaktanyát. A 320 millió forintos beruházás révén egy modern épületbe költözhet át a tűzoltóság, a korábbinál gyorsabb és színvonalasabb lesz a szolgáltatás, javultak az itt dolgozók munkakörülményei, és jelentősen fejlődtek a szakmai, technikai feltételek is.

 

– A laktanya regionális feladatot lát el, az itt dolgozó tűzoltók 13 település, több mint 20 ezer lakosságának biztonságáért felelnek – mondta köszöntőjében Kiszely Pál önkormányzati képviselő.

Dr. Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója hangsúlyozta: az itt szolgálatot teljesítő tűzoltók személyes elkötelezettséggel, a helyi érdekek védelmében, nagy szakértelemmel, méltó körülmények között végezhetik munkájukat.

– A biztonság és a rend a két legfontosabb közösségi érték, ezért nagyon fontos ez az új, modern laktanya átadása. Több önkormányzat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a kormány együttes összefogásának eredménye ez a beruházás – fogalmazott Kontrát Károly, parlamenti államtitkár.

A projekt keretében egy kétszintes, 842 négyzetméteres új tűzoltólaktanya épült a város nyugati részét elkerülő út mentén. Az önkormányzati ingatlanon egy év alatt felépülő, szolgálati és személyzeti helyiségeket is tartalmazó, négy szerállásos telephely a korábbiaknál gyorsabb kivonulást biztosít az itt szolgálatot teljesítő 16 tűzoltónak. Az ingatlanon lehetőség van a gyakorlatozásra illetve a laktanya későbbi esetleges bővítésére is.

A közel 320 millióba kerülő beruházáshoz az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 233 millióval járult hozzá, 75 milliót pedig a belügyminisztérium adott. Az önkéntes tűzoltóság működését továbbra is a köztestülethez tartozó önkormányzatok, illetve a központi költségvetési támogatások fedezik.
Balatonfüred ezzel a fejlesztéssel még biztonságosabb várossá vált, hiszen egy gócpontban található meg a rendőrség, a mentőállomás a heliporttal illetve a tűzoltóság. A város alapvető célja, az élhető kisváros megteremtése és fenntartása, ennek érdekében valósult meg ez a beruházás is – hangzott el az avató ünnepségen, amelyen részt vett a német testvérváros, Germering hivatalos delegációja is.

A füredi önkormányzati tűzoltóság egységei 2011-ben 150 alkalommal, míg idén, szeptember közepéig 110 alkalommal vonultak ki káresethez.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.