Oldal kiválasztása

Romantikus hétvége

Szerző: | 2012-09-18.

Újra időutazás Füreden. A reformkor jegyében ismét megelevenedik a város, lesz kosztümös felvonulás, bál, zene, színház és kirakodóvásár. Idén különböző kedvezmények a fesztivál ideje alatt. Egy egyedülálló program a város patinás városrészében. Romantikus Reformkor szeptember 21-23. között.

 

Ismét egy füredi hétvége a reformkor hangulatában. Korabeli és korhű helyszín, az 1800-as évek miliőjét idéző programok. Az 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a rendezvényhez kapcsolódó nép- és iparművészeti kirakodóvásár, csakúgy, mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint készített reformkori ételek. A rendezvénysorozat kétségkívül leglátványosabb attrakciója most is a hagyományos felvonulás lesz, idén több százan öltik magukra a korhű ruhákat. A város turisztikai egyesülete háromszáz öltözéket kölcsönzött a beöltözni szándékozóknak, lesz tehát miből válogatni.

Hét évvel ezelőtt, a legelső rendezvénynek a szezon meghosszabbításán túl az volt a célja, hogy a viseletek, a korabeli zene, az irodalmi részletek, táncok segítségével visszaidézze a XIX. század varázsát, a reformkor hangulatát. A látványos múltidézés idővel a város egyik meghatározó programjává vált.

Az idei rendezvény középpontjában a család és a gyermek állnak. A szervezők segíteni szeretnének a nagycsaládosoknak az iskolakezdés kiadásaival járó gondok enyhítésében, ezért arra kérnek mindenkit, aki eljön a rendezvényre, hozzon magával egy ajándékot, amiről úgy gondolja, örömet szerezhet vele. Az ajándékok összegyűjtését a Mikulásgyár végzi.

A programok között újdonság a 22-én, szombaton délelőtt zajló játékos, a korhoz kötődő történelmi vetélkedő, ahol a családok és barátaik mérhetik össze ügyességüket. Ugyancsak szombaton, de már délután, a felvonulás után a Junior Príma díjas in Medias Brass fúvós együttes ad koncertet. Az Arany János Nagyidai cigányok című vígeposzából készült táncjátékát a Madách Musical Zene-és Táncművészeti Iskola állítja színpadra tele költészettel, humorral. Este a reformkori bálon Pitti Katalin lesz a vendég.
Vasárnap két zenés irodalmi összeállítás idézi az 1800-as éveket: Csomor Csilla Dérynétől Blaha Lujzáig című önálló műsora, mintegy dokumentumjátékként, számos érdekességgel. A nagyszínpadon pedig egy derűs órára Pápai Erika, Sajgál Erika, Kovács István, Tahi Tóth László és Gyarmati István zongoraművész várja a vendégeket. És először ad koncertet Füreden Malek Andrea.

Részletes program itt.

Az idei fesztiválhoz több füredi szolgáltató is csatlakozott, a Romantikus Reformkor szórólap kuponjainak felmutatása esetén különböző kedvezményeket kínálnak szeptember 17-23. között. Fél áron látogathatók a Vaszary Villa kiállításai, több étteremben reformkori menü kérhető, de sétahajózni, bort kóstolni, kalandparkozni is kedvezményesen lehet majd. Részletek alább csatolva.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004