Oldal kiválasztása

Fizetős parkolás a felső városrészben

Szerző: | 2012-09-21.

Szeptember 24-től, hétfőtől megváltozik a polgármesteri hivatal környékén a parkolási rend. A megnyíló mélygarázsban, a házasságkötő teremmel szembeni területen valamint a hivatal melletti, jelenleg sorompóval lezárt területen ezentúl egész évben fizetni kell majd az autók parkolásáért.

 

– Az önkormányzat épületénél eddig nehézkes volt szabad parkolót találni, a fizetős parkolási rendszerrel szabályozni szeretnénk a forgalmat, elérni azt, hogy a hivatali ügyeket intézők le tudják tenni autójukat a hivatalnál. A felső városrészben bevezetendő fizetős parkolási rendszer három területet érint csupán: a mélygarázst, a házasságkötő teremmel szembeni parkolót illetve a jelenleg sorompóval zárt polgármesteri hivatal melletti területet, amelyet megnyitunk. Mindegyik a város legolcsóbb parkolási zónájába tartozik majd. Aki nem akar fizetni a parkolásért, az a közeli vásárcsarnok melletti parkolóban hagyhatja autóját – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Szeles Ákos, a Probio Zrt munkatársa.

A 76 férőhelyes mélygarázsban illetve a másik két említett területen 140 Ft/óra lesz a parkolási díj. A parkolók minden nap reggel 8 és délután 17 óra között üzemelnek a városban már megszokott parkoló automaták segítségével. A hétvégéken, ünnepnapokon illetve a jelzett időn kívül díjtalan lesz a parkolás. A zónabérletek érvényesek a két felszíni parkolóba, a mélygarázs használatához viszont külön bérletet kell majd váltani. (12 ezer forint lesz a havi bérlet, de éves bérletek is kérhetők.)

– Az automaták már kint vannak, szeptember 24-én, reggel nyolc órától fizetni kell a parkolásért. Az elején nyilván csak figyelmeztetjük az autósokat, később azonban rendszeres ellenőrzés és a megszokott pótdíjazás mellett működnek majd a parkolók – fogalmazott Szeles Ákos.

A szezonális parkolás szeptember 15-ével viszont leállt a városban, az eddigieknek megfelelően 2013. május 15-ig csak a Kisfaludy és a Blaha utcákban kell majd fizetni a parkolásért.

– Az eddigi adatok alapján elmondható, hogy a díjemelés ellenére a városi fizető parkolók forgalma megegyezett a tavalyival. Egyre többen használják a mobiltelefonnal való fizetést, és egyre többen veszik igénybe a Kisfaludy strandnál lévő kibővített, nagy kapacitású ingyen parkolót. Úgy tűnik, lassan elérjük a célunkat és tehermentesíteni tudjuk a parti részt, az idelátogatók előszeretettel teszik le az autójukat az ingyenes strandi parkolóban és onnan sétálnak le a partra. Javult a parkolási morál, és tovább csökkent a bírságok száma is, idén mintegy 1300 bírságot róttunk ki, ez néhány éve még kétezer fölött volt – mondta a balatonfured.hu kérdésére Szeles Ákos.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004