Oldal kiválasztása

Árbocait törte az idei Kékszalag győztes

Szerző: | 2012-10-07.

Súlyos baleset érte az idei Kékszalag-nagydíj győztes hajóját, a Fifty-Fifty nevű vitorlást. Az 57 éves rekordot megdöntő katamarán mindkét árboca kitört, elvesztette az összes vitorláját, és mozgásképtelenné vált egy szombat délutáni balatoni szélrohamban. A balesetben senki nem sérült meg.

 

A magyar építésű kétárbocos katamarán szombat délután a tó déli oldalán járt szerencsétlenül, amikor egy nagyobb széllökés kitörte a hajó mindkét árbocát. A hajó összes vitorlája és a két karbonárboc leszakadt, a katamarán teljesen mozgásképtelenné vált, azonban nem borult fel.

A baleset idején a hajón a legénység mellett leendőbeli támogatók is voltak, akiknek a csapat épp szerette volna bemutatni a katamarán nagyszerűségét. Szerencse a bajban, hogy sem a négy vendég sem a legénység tagjai nem sérültek meg. A baleset kiváltó okát egyelőre még nem tudni. Egy ekkora, új tervezésű szerkezetnél, amelynél ráadásul még csekély szakirodalom áll rendelkezésre egy ilyen baleset a leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhat – vélik a szakemberek.

A Fifty-Fifty nevű katamarán idén júliusban megdöntötte a Kékszalag-nagydíj 57 éve fennálló gyorsasági rekordját. Józsa Márton kormányzásával a hajó 10 óra 34 perc 15 másodperc alatt teljesítette az Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő versenyeként számon tartott vitorlásversenyt, majdnem hat percet javítva az 1955-ös rekordon.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004