Oldal kiválasztása

Árbocait törte az idei Kékszalag győztes

Szerző: | 2012-10-07.

Súlyos baleset érte az idei Kékszalag-nagydíj győztes hajóját, a Fifty-Fifty nevű vitorlást. Az 57 éves rekordot megdöntő katamarán mindkét árboca kitört, elvesztette az összes vitorláját, és mozgásképtelenné vált egy szombat délutáni balatoni szélrohamban. A balesetben senki nem sérült meg.

 

A magyar építésű kétárbocos katamarán szombat délután a tó déli oldalán járt szerencsétlenül, amikor egy nagyobb széllökés kitörte a hajó mindkét árbocát. A hajó összes vitorlája és a két karbonárboc leszakadt, a katamarán teljesen mozgásképtelenné vált, azonban nem borult fel.

A baleset idején a hajón a legénység mellett leendőbeli támogatók is voltak, akiknek a csapat épp szerette volna bemutatni a katamarán nagyszerűségét. Szerencse a bajban, hogy sem a négy vendég sem a legénység tagjai nem sérültek meg. A baleset kiváltó okát egyelőre még nem tudni. Egy ekkora, új tervezésű szerkezetnél, amelynél ráadásul még csekély szakirodalom áll rendelkezésre egy ilyen baleset a leggondosabb odafigyelés mellett is előfordulhat – vélik a szakemberek.

A Fifty-Fifty nevű katamarán idén júliusban megdöntötte a Kékszalag-nagydíj 57 éve fennálló gyorsasági rekordját. Józsa Márton kormányzásával a hajó 10 óra 34 perc 15 másodperc alatt teljesítette az Európa legrégebbi és legnagyobb tókerülő versenyeként számon tartott vitorlásversenyt, majdnem hat percet javítva az 1955-ös rekordon.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

< 2022 >
Október 1

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Gazdabolt
Bahart
image004