Oldal kiválasztása

Van esély a továbbjutásra

Szerző: | 2012-10-14.

Ledolgozható, négy gólos hátrányba került a Balatonfüredi KSE férfi kézilabda együttese a szerb Vojvodinával szemben az EHF-kupa második fordulójának első összecsapásán. Az idegenben lejátszott meccsen 29-25 arányú vereséget szenvedett a füredi csapat. Visszavágó október 20-án.

 

Feszült hangulatban kezdődött a meccs, ugyanis még a kezdés előtt a helyi 200 fős keménymag és a nagy számban kivonult rendőri erők összecsapását láthatták a megrémült füredi drukkerek. A találkozó első negyedórájában jól védekezett a Füred és tudta tartani a lépést a helyiekkel. A játékrész hajrájában csak a balatoniak ügyetlenségén múlt, hogy nem vendég előnnyel, hanem egy gólos hátránnyal zárult a harminc perc. Fordulás után körülményesen támadott a BKSE és a Vojvodina ezt kihasználva hat góllal elhúzott (23:17). Az utolsó percekben a fürediek főleg a fiataljaik gólerősségének köszönhetően kettőre faragták a hátrányt (24:22), ám a hazaiak a végére tudták növelni az előnyüket. Az összecsapás a látottak alapján még nyílt, nem dőlt el a továbbjutás kérdése.

– Fiatal csapatom hozzáállásával nem volt gond, de rutintalanságunk és hullámzó egyéni teljesítményeink miatt szenvedtünk vereséget. Úgy gondolom, a hátrány ledolgozható – nyilatkozta Sótonyi László a fürediek edzője a BKSE honlapján.

RK VOJVODINA (szerb)–BALATONFÜREDI KSE 29–25 (12–11). A legeredményesebb füredi játékosok: Sandrk 6, Zdolik 5, Hornyák, Faluvégi 4-4.

A párharc visszavágóját október 20-án, szombaton, 18 órakor rendezik majd a Balaton Szabadidő Központban.

 

Korábbi hírünk

A nemzetközi kupa második fordulójában a szerb Vojvodina ellen lép pályára szombaton a füredi kézilabda csapat, amelyben továbbra is több meghatározó játékos sérült. A cél egyértelmű: továbbjutásra lehetőséget adó eredmény elérése idegenben is. Mintegy negyven szurkoló kíséri majd el a csapatot.

– Nem sikerült videó felvételt szerezni a Vojvodináról, annyit tudunk, hogy jelenleg vezetik hazájuk bajnokságát. A szerb kézilabda nagyon erős, így biztos, hogy egy jó, technikailag és fizikálisan is felkészült csapattal találkozunk szombat este. Az a cél, hogy olyan eredményt érjünk el idegenben,ami után lesz esélyünk itthon kiharcolni a továbbjutást – válaszolta érdeklődésünkre Bene Tamás, a klub ügyvezetője.

A csapat busza már péntek reggel elindul, Szegeden ebédelnek a játékosok majd innen további 135 kilométeres utazás vár a csapatra a szerbiai Újvidékig. A továbbra is maródi Kis Ákos, Tombor Csaba és Szöllősi Balázs nem utazik a kerettel.

Az EHF-kupa második fordulójában összesen 34 alakulat verseng a továbbjutásért. A következő körben a továbbjutókhoz újabb tizenöt csapat csatlakozik, így ismét 32 fős lesz a mezőny. Innen az újabb oda-visszavágós csaták után a legjobb tizenhat már csoportokban folytatja a sorozatot.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004