Oldal kiválasztása

Füred a legkedveltebb

Szerző: | 2012-10-15.

A megye turisztikai forgalmának közel egyharmada idén is Füreden zajlott, mintegy négyszázezer vendégéjszakát regisztráltak a városban. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első nyolc hónapjában messze a leglátogatottabb balatoni település Füred volt, többen szálltak meg a városban, mint tavaly.

 

Magyarországon az év első nyolc hónapjában 15,3 millió vendégéjszakát töltöttek el a turisták, Veszprém megyében ebből 1,3 milliót. A Balatonnál valamelyest nőtt a forgalom, a régióban 3,5 millió vendégéjszakát regisztráltak.

Veszprém megye turisztikai forgalma a tavalyi hasonló időszakhoz képest kicsit javult, nőtt a külföldi és a hazai forgalom is. A belföldi vendégéjszakák számának 6 százalékos növekedési üteme augusztusban az idén először haladta meg a külföldiekét, amely 4,5 százalékos növekedést mutatott – jelentette be a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A megyei forgalom közel egyharmadát idén is a füredi szállásadók produkálták. A mintegy négyszázezer vendégéjszaka hét százalékkal több, mint a tavaly ilyenkor regisztrált. A második helyen jelentősen leszakadva Tihany áll, a maga nyolcvanezres vendégéjszaka számával. Kicsivel lemaradva Balatonkenese, majd Révfülöp, Tapolca és Alsóörs következik. A megyeszékhely 47 ezres vendégéjszaka számával csak a kilencedik a sorban ­- derül ki a KSH adataiból.

A szállodák látogatottsága lényegében stagnált, de a vendégek továbbra is a hoteleket preferálják, négyötödük itt foglalt szállást. Ezen belül is a három- és a négycsillagos szállodák a legkeresettebbek, előbbiek 42-, utóbbiak 47 százalékkal részesedtek a szállodai forgalomból.

Forrás: KSH

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004