Oldal kiválasztása

Férfiholttestet találtak a Balatonban

Szerző: | 2012-10-24.

Egy férfi holttestét emelték ki a Balatonból Szemesnél hétfőn, feltételezhetően a tapasztalt hajóst Kosztolányi Balázst, az október 9-én eltűnt vitorlázót találták meg, a rendőrség azonban ezt egyelőre nem tudta megerősíteni. A holttest személyazonosságának megállapítása folyamatban van.

 

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője úgy tudja, a holttestre egy vitorlázó talált rá a Balatonszemes és Zánka közötti nyílt vízen. Kosztolányi Balázs október 9-én a balatonföldvári kikötőből indult útnak, vitorlását 15 kilométerrel arrébb, Révfülöpnél találták meg, de akkor már nem volt a fedélzeten. A hajós halálának okairól továbbra is keveset tudni. Egyes hírek szerint rosszul lett, eszméletét vesztette, és a vízbe esett. Erre utal az is, hogy a hajó hátsó részén megsérült a korlát. A halál pontos okát és vélhető idejét az igazságügyi orvos szakértői vizsgálat állapítja majd meg.

A férfi a 2011-es Kékszalag vitorlásversenyen hajója kategóriájában győztes volt csapatával.

 

Korábbi hírünk

Két hajóval keresik a Balatonban a vízi rendőrök és a vízi mentők a kedd délután megfeneklett vitorlás vezetőjét, Kosztolányi Balázst, aki a 2011-es Kékszalag vitorlásverseny egyik hajóosztályának győztes csapattagja. A hajó fakorlátja átszakadt, egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet.

Egy horgász értesítette a vízi rendészetet, hogy Révfülöp közelében, párszáz méterre a parttól megfeneklett egy vitorlás, amelynek nincs vezetője. A hajó egy balatonföldvári kikötőből délután egy órakor indult útnak, majd két óra múlva az északi parton, Révfülöp közelében megfeneklett, de ekkor már üres volt – tájékoztatta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője az MTI-t.

Kosztolányi Balázs 60 éves, rutinos hajós, aki kedden reggel indult útnak Birdie nevű vitorláshajójával, amelynek fakorlátja szakadt át. Egyelőre nem lehet tudni, hogy baleset, vagy rosszullét okozta a tragédiát.

Forrás: MTI

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004