Oldal kiválasztása

Infotér konferencia

Szerző: | 2012-11-07.

Az eFestival díjkiosztójával megkezdődött az idei Infotér Konferencia, amelyet harmadszor rendeznek meg a városban. Az ország egyik legnagyobb informatikai fórumán kiemelt figyelmet kap az elektronikus közigazgatás, illetve a területet érintő jelentős fejlesztések.

 

– Versenyképesség, esélyegyenlőség és partnerség. Ez a három legfontosabb feladatunk. Legyenek jelen a hazai információs piac szolgáltatásai között a legmodernebb lehetőségek, hogy minél szabadabbá és komfortosabbá válhasson életünk. Mindenki számára tegyük lehetővé az információkhoz való hozzáférést, amiért az állami és a piaci szereplőknek egyaránt tenniük kell. Végül legyen együttműködés az információs társadalom minden szereplője között, mert ez a jövő záloga. Olyan környezetben élünk majd, amilyenné azt közösen tesszük – e szavakkal nyitotta meg a konferenciát Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke.

Az állam és a polgárok viszonyrendszerének megváltoztatását nevezte a közigazgatási átalakítás végső céljának a fórumon felszólaló Navracsics Tibor. A közigazgatási és igazságügyi miniszter kiemelte: a járási rendszer elindulásával egy olyan fázisába jut a közigazgatás átalakítása, amelybe az utóbbi ötven évben senki nem jutott el. A miniszterelnök-helyettes szerint az állam és polgárainak viszonya jelenleg még a kényszerrel párosul, amin változtatni kell.

– Minél kevésbé hatékony az állam, annál drágább lesz. 2010-ben, az államreform elindításával nemcsak az intézményrendszer átalakítását tűzte ki célul a kormányzat, hanem azt is lehetővé kívánta tenni, hogy a közigazgatás valóban elérjen a polgárokig. Ehhez olyan találkozási pontokra van szükség, amelyek barátságos kapcsolattartásra adnak lehetőséget: ezek a kormányablakok, amelyekből a jövő év végére mintegy háromszáz lesz az országban – tette hozzá Navracsics Tibor,

Az Informatika a társadalomért című szakmai fórumot az Informatika a Társadalomért Egyesület és az Informatikai, Távközlési Elektronikai Vállalkozások Szövetsége szervezi az Anna Grand Hotelben.

A nulladik napon, szerdán életutakról, munkáról, karrierről beszélgetett Baritz Sarolta Laura, Domonkos-rendi szerzetes nővér, Mautner Zsófia, gasztroblogger és Kammerer Zoltán, olimpiai bajnok kajakozó.

A konferencia első napján a tavalyihoz hasonlóan jótékonysági árverést rendeznek, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felajánlásával egy több sportág olimpikonjai által dedikált magyar válogatott mezre lehet majd licitálni. A befolyt összeget a leukémiás és daganatos beteg gyermekek gyógyításáért tevékenykedő TRAUTSCH ANDRÁS OLIVÉR ALAPÍTVÁNY kapja.

Az INFOTÉR (Informatika a Társadalomért) Konferencia szinte valamennyi előadásában és szekcióbeszélgetésében az európai uniós forrásokból megvalósított fejlesztések és azok hatékony felhasználásáról lesz szó.
A fórumon a résztvevők körbejárják az információs társadalom valamennyi területét: az elektronikus közigazgatást, a telekommunikációt, az oktatás, az egészségügy, a közlekedés, városirányítás, és az energetika kérdéseit, de foglalkoznak a készenléti szervek informatikájával is, valamint kiemelt hangsúlyt kap a közigazgatás átalakítása. Részletes program itt.

A november 8-9. között zajló rendezvényen ezúttal is kormánytisztviselők, közintézmények dolgozói, önkormányzatok vezetői, cégek, civil szervezetek képviselői, illetve a kutatói-oktatói szektor hazai és nemzetközi szakértői vesznek részt. Az esemény fővédnöke: Németh Lászlóné, nemzeti fejlesztési miniszter.

A konferencia estéjén stand up comedy fellépők és DJ szórakoztatja majd a vendégeket.

balatonfured.hu

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004