Oldal kiválasztása

Megvan az év kertje

Szerző: | 2012-11-08.

Átadták az idei Virágos Balatonfüredért verseny díjait. A mozgalomra ezúttal hétszázan neveztek, végül hat kategóriában hirdettek eredményt. A kert illetve a balkon ápoltsága, hangulata és összhangja volt a legfőbb szempont. Az év kertje díjat Gulyás Anetta kapta a Balassi Bálint utcai udvaráért.

 

– Az érdem elsősorban a szüleimé. 2004-ben költöztünk be a füredi családi házunkba, azóta folyamatosan szépítgetjük, alakítjuk a kertet. Most jelentkeztünk először a versenyre, mára ért össze az udvar. Évekig éltünk Hollandiában, onnan sok kertépítő ötletet hoztunk magunkkal, ilyen például a platán sövényünk, amit a zsűri igen különlegesnek ítélt. Az udvarunkat romantikusnak mondanám, egy kis tavacska is van benne – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Gulyás Anetta.

A város idén is több mint két millió forinttal támogatta a mozgalmat, minden jelentkező egy-egy háromezer forintos virágvásárlási utalványt kapott. A versenyre végül 160 magánszemély, 16 intézmény és néhány szolgáltató nevezett be. A zsűri véleménye szerint a versenyben induló kertek és balkonok egyre stílusosabbak, tudatos kertépítésről tanúskodnak. Külön kiemelték, hogy szolgáltatók is csatlakoztak a versenyhez.

A Szent István téren rendezett ünnepségen Hári Lenke alpolgármester hangsúlyozta a mozgalom fontosságát, mondván a versenyen résztvevők évről évre példát mutatnak arra, hogyan kezeljük környezetünket, majd átadta az okleveleket az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett verseny díjazottjainak.

Íme, a nyertesek névsora:

Az év kertje díj:

Gulyás Anetta

Kertjével elismerésben részesült:

Tömösvári Imréné
Vászolyi Árpád
Fritz Béla
Horváth Éva

Erkélyével, teraszával elismerésben részesült:

Wacháné Nagy Edit
Takácsné Vetro Katalin
Gyimóthi Sándor

Társasház kategória győztese:

Viktória társasház

Kereskedelmi-, szolgáltató- és vendéglátóhely kategória győztese:

Bike Extrém Kerékpár szaküzlet és Szerviz

Intézmény kategória győztese:

I/B Mesevilág Tagóvoda.

Néhány fotó az év kertjéről.


balatonfured.hu

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Albina

2024-05-19. 18.00 Zsidó Kiválóságok Háza

Színházi előadás.

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004