Oldal kiválasztása

A zene felemel

Szerző: | 2012-11-09.

Snétberger Ferenc a nemzetközi szinten elismert gitárvirtuóz és tanítványai adtak hangulatos koncertet telt ház előtt a zeneiskola dísztermében. Volt klasszikus zene, jazz, tangó, improvizáció, sőt még saját szerzemények is. Vastaps fogadta a fiatal zenészeket. Várjuk az ígért folytatást.

 

A Felsőörsön működő, modellértékű képzés, a Zenei Tehetség Központ első illetve másodéves diákjai közül léptek fel néhányan a zeneiskolában. A roma növendékeket tanáruk Snétberger Ferenc egyenként konferálta fel, sőt esetenként beállt közéjük zenélni, egészen különleges hangulatot teremtve ezzel.

A csurig telt nagyteremben a koncert előtt levetítettek egy részletet Almási Ferenc filmrendező készülő dokumentumfilmjéből is, amely a Zene felemel mottó alapján működő felsőörsi tábort, az ott tanuló zenészeket mutatja majd be. Mészáros Zoltán a zenei tehetség központ ügyvezető igazgatója bejelentette: terveik szerint a fiatal tehetségek ezentúl minden évben adnak majd egy-egy koncertet Füreden.

Képgalériához katt a kis képre.

{photogallery}1465{/photogallery}

A korábbi felsőörsi diáktábor helyén létesült központ, Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával tavaly óta működik. Évente 60 tehetséges 12-20 év közötti hátrányos helyzetű roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei képességeik kibontakoztatására. A szűrővizsgákon kiválasztott diákok nyáron Felsőörsön tanulhatnak hat héten át elismert zenész-tanárok vezetésével, majd ősszel és tavasszal további 3-3 hetes zenei kurzuson vesznek részt. Emellett a központban további 12 hetes oktatás zajlik, leginkább angol nyelvből, és roma kultúraismereti tárgyakból. Az órák keretében több zenei stílust, a könnyűzene különböző válfajaitól a klasszikus zenéig, sajátítanak el a növendékek. A tanárok és a kivételes tehetségek közös munkájának meg is lett az eredménye, idén egyebek mellett a Művészetek Palotájában adtak nagyszabású koncertet.

– Micsoda munka volt ez az egy év! Sokat feladtam saját életemből, karrieremből, de mégis úgy érzem, mindenért kárpótol ez az iskola. Nagyon sok erőt, energiát adott, megváltoztatta az életemet. Nehéz szavakkal leírni mindazt, amit érzek, túlnő minden elképzelésen, ezt folytatni kell! És folytatni kell a zenei tehetségek felkutatását is – vélekedett a koncert után Snétberger Ferenc.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ folyamatosan várja a dzsesszre, világzenére és klasszikus zenére is nyitott, hangszeren már játszó fiatalok jelentkezését. Bővebb információ a www.snetbergerkozpont.hu oldalon.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Helytörténeti Gyűjtemény2024-04-18 18.40AgoraOlyan szép és zöld lett ez az épület is! Mint a bíróság, meg a konferenciaközpont, meg a többi. Ja, nem.
  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004