Oldal kiválasztása

Betlehem a felső városrészben

Szerző: | 2012-11-19.

Idén a Piros templom előtti téren állítják fel Vargha Mihály fafaragó művész A szent család és a három királyok című szoborcsoportját, ezzel elkezdődik Füreden az advent. A Reformkori Hagyományőrzők Társasága ünnepségén ezúttal is lesz szeretetvendégség és adventi műsor.

 

Az erdélyi alkotó életnagyságú szoborcsoportját immár kilencedik alkalommal állítják fel a városban adventkor. A Kerek templom alatti terület felújítása miatt költözik ezúttal az ünnepség a felső városrészbe, amiből a szervezők szeretnének hagyományt teremteni.

– Nagyon szépen mutat majd a Piros templom terén a szoborcsoport, szeretnénk is, ha ezentúl mindig itt ünnepelhetnénk advent kezdetét. Annyi minden történik a parton, megérdemli a szépen felújított felső városrész, hogy itt is legyenek ünnepi események – mondta weboldalunknak Schindele Györgyné, a hagyományőrző társaság elnöke.

A meghitt ünnepség november 30-án, pénteken 17 órakor lesz. Fellépnek a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai, a Scala Kamarakórus, és a Balatonfüredi Katolikus Egyház kórusa.

A betlehemi szoborcsoport január 6-ig áll a Piros templom előtti téren.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004