Betlehem a felső városrészben

Idén a Piros templom előtti téren állítják fel Vargha Mihály fafaragó művész A szent család és a három királyok című szoborcsoportját, ezzel elkezdődik Füreden az advent. A Reformkori Hagyományőrzők Társasága ünnepségén ezúttal is lesz szeretetvendégség és adventi műsor.

 

Az erdélyi alkotó életnagyságú szoborcsoportját immár kilencedik alkalommal állítják fel a városban adventkor. A Kerek templom alatti terület felújítása miatt költözik ezúttal az ünnepség a felső városrészbe, amiből a szervezők szeretnének hagyományt teremteni.

– Nagyon szépen mutat majd a Piros templom terén a szoborcsoport, szeretnénk is, ha ezentúl mindig itt ünnepelhetnénk advent kezdetét. Annyi minden történik a parton, megérdemli a szépen felújított felső városrész, hogy itt is legyenek ünnepi események – mondta weboldalunknak Schindele Györgyné, a hagyományőrző társaság elnöke.

A meghitt ünnepség november 30-án, pénteken 17 órakor lesz. Fellépnek a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai, a Scala Kamarakórus, és a Balatonfüredi Katolikus Egyház kórusa.

A betlehemi szoborcsoport január 6-ig áll a Piros templom előtti téren.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.