Oldal kiválasztása

Fényben az Anna Grand

Szerző: | 2012-11-19.

A városban elsőként egész évben működő hangulatvilágítást kap az Anna Grand Hotel. A műemléki épületet a tervek szerint a különböző évszakokban illetve ünnepek esetén más-más fény effektekkel teszik még hangsúlyosabbá. Stílusos, egyedi látványt ígér a hotel tulajdonosa.

 

– Évek óta gondolkodtunk azon, hogy tervezett megvilágítással még látványosabbá tegyük az épületet. Bizonyos rendezvényeknél, a színházi előadásoknál már alkalmaztunk úgynevezett látvány megvilágítást, ami sokat tesz hozzá az épülethez. Most azonban felkértünk egy szakértői csoportot, akik megtervezték az épület egész éves hangulatvilágítását, amelyből több verzió készül, tudunk tehát majd alkalmazkodni az évszakokhoz illetve az egyes ünnepekhez is. Természetesen a megvilágítás illik majd a műemléki környezethez, a cél az, hogy kiemeljük az épület szépségét, felhívjuk a figyelmet a kétszáz éves ornamentikára. Látványos, a klasszikus eleganciát erősítő, stílusos megvilágítást kap az épület – válaszolta a balatonfured.hu kérdésre Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel tulajdonosa.

A több milliós beruházást szakaszosan hajtják végre. Jövő év tavaszára elkészül a főépület és a bálterem homlokzatának valamint a díszkert megvilágítása, a következő lépésben a belső udvar majd karácsonyra a hotel Blaha Lujza utcai frontjának hangulatvilágítása is megvalósul.
A modern ledtechnikához szükséges szinte valamennyi eszközt elrejtik, a világítótestek, a vezetékek észrevehetetlenek lesznek majd. A tervek szerint lehet majd változtatni a fény erejét, színét, és irányát, a kiemelt ünnepekre speciális effektek is készülnek, ám jellemzően nem festik meg fénnyel az épületet, inkább csak kiemelik annak adottságait. (A néhány napja lezajlott Infotér konferencia idején így világították meg a hotelt.)

– A vendégek kedvelik az ilyen látványos megoldásokat, már az is jó, ha csak megállnak este a parton és rácsodálkoznak az épület szépségre. Nem titkoltan bízom abban, hogy akár a hotel marketingjét is erősítheti a látványvilágítás. Igyekszünk minden évben fejleszteni, tartani kell a színvonalat és bővíteni a szolgáltatásokat – fogalmazott Lengyel Ernő, aki kérdésünkre elmondta: évről évre nő a hotel látogatottsága, idén 42 ezer vendégéjszakát regisztráltak, a nehéz gazdasági helyzet ellenére a nyári hónapokban teltházzal, az év többi részében pedig több mint hatvan százalékos kihasználtsággal működött a négycsillagos szálló.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2024 >
Április
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Verspályázat

A város ebben az évben is meghirdeti a Salvatore Quasimodo verspályázatot.

Agora

  • Mándoki2024-04-17 16.54AgoraJajj, istenem! Kilóg a lóláb, kedves csalódott mátrai. Akkor irány oda, ahol jobb. Mindenki legyen ott, ahol jó neki. Peace!
  • csacsacsalódott mátrai országjárókrók2024-04-17 15.14AgoraNa, megint kényszerítve lettem egy válaszra, amit tényleg nem akartam közzétenni. Lelkük rajta. (vajon le fogják közölni?) Az akali ismerősünk
  • Mándoki2024-04-17 13.32AgoraA wc legyen nyitva egyetértünk. Bár olykor szoktunk sétálni Akaliban, én azért nem cserélném el Füreddel, határozottan nem, jó itt

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004