Oldal kiválasztása

Séták forralt borral

Szerző: | 2012-11-27.

Hangulatos reformkori séták a város emblematikus részén. Forralt bor, érdekes anekdoták, legendák és korabeli pletykák. Barangolás a klasszicista épületek között a nagy elődök nyomdokaiban. Az ünnepek alatt a Kerek templom elől többször indulnak esténként tematikus séták.

 

Séta Füred patinás városrészében. Innen eredeztethető a magyar reformkor pezsgő szellemi életének hagyománya, a fürdővárosi hírnév, itt sétálgatott Jókai Mór, Széchenyi István, Blaha Lujza, Krúdy Gyula, Ady Endre vagy éppen Rabindranat Tagore. Sokan zarándokoltak ide, ki gyógyulni, ki alkotni, ki élhető otthont keresve, vagy éppen hidegfürdőt, ivókúrát venni, netán elmerülni néhány éjszakára a társasági életben.

Két markáns, hangsúlyos, egymásba futó utca: a Blaha és a Kisfaludy a maguk híres épületeivel, hangulatos parkjaival és zugaival és persze a Tagore sétány. A ma is működő Tibor fürdő. A Gyógy-tér, a megannyi hírességnek gyógyulást adó Szívkórházzal és a téren kissé félrehúzódva álló, legendás vizű Kossuth forrással. Blaha Lujza és Jókai impozáns villája, Vaszary Kolos egykori hercegprímás rezidenciája, a Horváth-ház, az Anna-báloknak helyet adó, már a reformkor idején is kedvelt árkádos szálló és vendéglő, az Anna Grand Hotel. Füredi Panteon, Rózsa kert, Széchenyi park és a római Pantheon képére formált Kerek templom.

A séta után minden résztvevőt vendégül látnak a Vaszary Kávézóban egy pohár forralt borra és pogácsára.

A reformkori séták december 21, 22, 23, 28, 29- és 30-án indulnak, minden alkalommal 16.30-kor.

Előzetes bejelentkezés: +36-30-654-5779
E-mail: seta@furedkult.hu
(A séta ára 990 Ft/fő.)

balatonfured.hu

 

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004