Oldal kiválasztása

Akadémiai látogatás

Szerző: | 2012-12-04.

Kő Pál Munkácsy- és Kossuth -díjas szobrászművész életmű kiállítását tekintette meg maga az alkotó kíséretében a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) delegációja a Vaszary Villában. A látogatás során elhangzott, hogy a jövőben Füreden több művészeti ágat is támogathat az akadémia.

 

Kő Pál maga kísérte végig az MMA tagjait a saját és tanítványai műveiből álló tárlaton, kisebb történeteket fűzve egy-egy alkotáshoz. A hagyomány és újítás harmonikus egységét kifejező kiállításon több emblematikus szobor is látható.

– Füred mint a kultúra városa keresi minden olyan együttműködés lehetőségét, amely lendíthet a város kulturális életén, színesítheti programjait. Ezért kötöttünk több várossal is megállapodást, és ezért igyekszünk új kapcsolatokat kialakítani. Az MMA segítette Kő Pál tárlatának létrejöttét illetve az idei Quasimodo Költőversenyt is, reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk tőlük támogatásra a különböző művészeti ágakban zajló eseményeinkhez – mondta Hári Lenke alpolgármester a Vaszary Villában tartott sajtótájékoztatón.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a felvetésre válaszolva elmondta: fontos, hogy a vidéki városokban is legyenek jelentős kiállítások, kulturális rendezvények, ezért lehet szó együttműködésről. – Füred lenyűgöző, példaértékű város. Akár az irodalom, akár a képzőművészet, tánc vagy éppen a zene területén lehet majd szó támogatásról – fogalmazott az elnök.

A sajtótájékoztatón részt vett Cserép László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, aki elmondta, 2013 januárjától újra a füredi önkormányzatnál dolgozik majd, ahol a helyi kulturális élet stratégiai szervezése lesz a feladata.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Jókai-napok

2024-05-03-04. Jókai Emlékház

Megemlékezés, irodalmi est.

Zeneiskolai koncert

2024-04-28. 17.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Művészeti csoportok hangversenye.

< 2023 >
Május 25
  • 25
    Nincsenek események

Hírek, Agora

Hírek

Sebességmérési akció

A rendőrség az egész országot érintő sebesség-ellenőrzési kampányt tart. Balatonfüreden is mérnek.

Lezárják a Kossuth utcát

Május 1-jén majális lesz a Kossuth utcán, ezért annak felső részét lezárják. Íme, a részletek.

Agora

  • aggódó lakótelepiek2024-04-22 11.58AgoraA Köztársaság utcai lakótelep lakói közül nagyon sokan, és nagyon aggódva figyeljük, ami az utolsó ház és a Kéki patak
  • Öreghegyi nyugdijas2024-04-21 19.22AgoraTisztelt Somogyi úr, az öreghegyiek nevében köszönöm a gyors intézkedést!
  • elkeseredett nyugdíjasok2024-04-21 14.46AgoraT. Probio (?) nem tudom, ki a pontos címzett. A Közt. úti lakótelep északi vonulatában, ahol az iskola, óvoda és

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004