Akadémiai látogatás

Kő Pál Munkácsy- és Kossuth -díjas szobrászművész életmű kiállítását tekintette meg maga az alkotó kíséretében a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) delegációja a Vaszary Villában. A látogatás során elhangzott, hogy a jövőben Füreden több művészeti ágat is támogathat az akadémia.

 

Kő Pál maga kísérte végig az MMA tagjait a saját és tanítványai műveiből álló tárlaton, kisebb történeteket fűzve egy-egy alkotáshoz. A hagyomány és újítás harmonikus egységét kifejező kiállításon több emblematikus szobor is látható.

– Füred mint a kultúra városa keresi minden olyan együttműködés lehetőségét, amely lendíthet a város kulturális életén, színesítheti programjait. Ezért kötöttünk több várossal is megállapodást, és ezért igyekszünk új kapcsolatokat kialakítani. Az MMA segítette Kő Pál tárlatának létrejöttét illetve az idei Quasimodo Költőversenyt is, reméljük, hogy a jövőben is számíthatunk tőlük támogatásra a különböző művészeti ágakban zajló eseményeinkhez – mondta Hári Lenke alpolgármester a Vaszary Villában tartott sajtótájékoztatón.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a felvetésre válaszolva elmondta: fontos, hogy a vidéki városokban is legyenek jelentős kiállítások, kulturális rendezvények, ezért lehet szó együttműködésről. – Füred lenyűgöző, példaértékű város. Akár az irodalom, akár a képzőművészet, tánc vagy éppen a zene területén lehet majd szó támogatásról – fogalmazott az elnök.

A sajtótájékoztatón részt vett Cserép László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, aki elmondta, 2013 januárjától újra a füredi önkormányzatnál dolgozik majd, ahol a helyi kulturális élet stratégiai szervezése lesz a feladata.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.