Oldal kiválasztása

Gyógyközpont lesz Füreden

Szerző: | 2012-12-21.

Új gyógyászati és kutatóközpont létesül a városban. Az Anna Grand Hotelben, a tervek szerint jövő tavaszra elkészülő központot a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel látják el, a hazai illetve a külföldi gyógyturizmusban valamint a betegségmegelőzésben egyaránt fontos szerepe lehet.

 

– Több verziója volt már a gyógyközpont megvalósításának, most úgy tűnik, hamarosan elindulhat a beruházás. Az eredeti tervekkel szemben nem épül új létesítmény, helyette a beruházók a városban már meglévő lehetőségeket használják ki, ezáltal viszont egy jelentősebb eszközbeszerzés valósul meg és több munkahely is létesül. A város támogatja a fejlesztést, hiszen a gyógyturizmus Füred egyik markáns része – mondta az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón dr. Bóka István polgármester.

Az új gyógyászati és kutatóközpont kialakítása 1,7 milliárd forintba kerül majd, amelyhez uniós forrásból 860 milliós támogatást kaptak a beruházók. Az Anna Grand Hotel Blaha Lujza utcai szárnyában, mintegy ezer négyzetméteren helyet kapó központban 35-en dolgoznak majd. Amennyiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyja a programot, már januárban elkezdődik a központ kialakítása, amely a tervek szerint március végére el is készül.

– A legmodernebb diagnosztikai eszközök kerülnek a központba, ahol MR, CT, és ultrahangos vizsgálatokat végzünk majd, amelyek elsősorban a szív és érrendszeri illetve a daganatos betegségek feltárása alkalmasak. Szoros szakmai együttműködést tervezünk a Szívkórházzal és a megyei kórházzal. Ez lesz itthon a legmodernebb diagnosztikai központ. A szűrővizsgálatok egész tárházát nyújtjuk majd, de helyet kap itt egy speciális, Magyarországon még sehol nem alkalmazott eljárás is, amely műtéti beavatkozás nélkül segít a rákos sejtek elpusztításában – összegzett dr. Lőrincz Sándor a beruházást végző cég ügyvezetője, aki kiemelte: a kutatásra is nagy hangsúlyt fektetnek majd.

Dr. Rácz Jenő a megyei kórház igazgatója is hangsúlyozta, hogy nagy lehetőségek vannak a gyógyturizmusban. A központ magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatásai nagy segítséget jelenthetnek a betegségmegelőzésben – tette hozzá az igazgató, aki együttműködési megállapodást írt alá a gyógyközpontot létesítő céggel.

– Hosszú távú bérleti szerződést kötöttünk, hiszen a gyógyközpont jól illeszkedik a hotelünk gyógyturisztikai szolgáltatásaihoz. A Gyógyító Magyarország programhoz ideális helyszín Füred, itt a turizmus és a gyógyászat kitűnően tudja támogatni egymást – fogalmazott Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel ügyvezetője.

Az eseményen Bóka István polgármester bejelentette: a város négy turisztikai pályázata is támogatást kapott, így megvalósulhat a látogatóközpont, a vitorlás múzeum kialakítása, a kikötő bővítése valamint a parti sétány fejlesztése is.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Mácsai24

2024-07-20. 16.00 Vaszary Galéria

Kiállításmegnyitó.

DumaFüred

2024-07-19-28. Balaton Szabadidő Központ

Humoristák estjei.

Charlie 77

2024-07-15. 20.30 Balaton Szabadidő Központ

Koncert.

Hírek, Agora

Hírek

Udvarmozi

Szabadtéri vetítések az Arácsi Tájházban Tímár Péter filmjeiből.

zene nyugdíjasoknak

2024.07.09.

Minden évben ugyanaz a téma. Miért csak olyan koncertek vannak a városban, amelyek a nyugdíjas korosztályhoz szólnak? Fenyő, Neoton, Kovács…

fény

2024.06.25.

Szép lett az Esterházy kastély, de este vak sötétben kell arrafelé mászkálni. Egyetlen lámpa nem világítja meg azt a szép…

film

2024.06.07.

Elég érdekes a filmfesztivál helyi programja. Gyakorlatilag a nagyobb filmeket csak Veszprémben lehet látni, itt és Almádiban elsősorban a kisebb…

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Monis Banner
2
Bahart