Oldal kiválasztása

Gyógyközpont lesz Füreden

Szerző: | 2012-12-21.

Új gyógyászati és kutatóközpont létesül a városban. Az Anna Grand Hotelben, a tervek szerint jövő tavaszra elkészülő központot a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel látják el, a hazai illetve a külföldi gyógyturizmusban valamint a betegségmegelőzésben egyaránt fontos szerepe lehet.

 

– Több verziója volt már a gyógyközpont megvalósításának, most úgy tűnik, hamarosan elindulhat a beruházás. Az eredeti tervekkel szemben nem épül új létesítmény, helyette a beruházók a városban már meglévő lehetőségeket használják ki, ezáltal viszont egy jelentősebb eszközbeszerzés valósul meg és több munkahely is létesül. A város támogatja a fejlesztést, hiszen a gyógyturizmus Füred egyik markáns része – mondta az Anna Grand Hotelben rendezett sajtótájékoztatón dr. Bóka István polgármester.

Az új gyógyászati és kutatóközpont kialakítása 1,7 milliárd forintba kerül majd, amelyhez uniós forrásból 860 milliós támogatást kaptak a beruházók. Az Anna Grand Hotel Blaha Lujza utcai szárnyában, mintegy ezer négyzetméteren helyet kapó központban 35-en dolgoznak majd. Amennyiben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jóváhagyja a programot, már januárban elkezdődik a központ kialakítása, amely a tervek szerint március végére el is készül.

– A legmodernebb diagnosztikai eszközök kerülnek a központba, ahol MR, CT, és ultrahangos vizsgálatokat végzünk majd, amelyek elsősorban a szív és érrendszeri illetve a daganatos betegségek feltárása alkalmasak. Szoros szakmai együttműködést tervezünk a Szívkórházzal és a megyei kórházzal. Ez lesz itthon a legmodernebb diagnosztikai központ. A szűrővizsgálatok egész tárházát nyújtjuk majd, de helyet kap itt egy speciális, Magyarországon még sehol nem alkalmazott eljárás is, amely műtéti beavatkozás nélkül segít a rákos sejtek elpusztításában – összegzett dr. Lőrincz Sándor a beruházást végző cég ügyvezetője, aki kiemelte: a kutatásra is nagy hangsúlyt fektetnek majd.

Dr. Rácz Jenő a megyei kórház igazgatója is hangsúlyozta, hogy nagy lehetőségek vannak a gyógyturizmusban. A központ magas színvonalú diagnosztikai szolgáltatásai nagy segítséget jelenthetnek a betegségmegelőzésben – tette hozzá az igazgató, aki együttműködési megállapodást írt alá a gyógyközpontot létesítő céggel.

– Hosszú távú bérleti szerződést kötöttünk, hiszen a gyógyközpont jól illeszkedik a hotelünk gyógyturisztikai szolgáltatásaihoz. A Gyógyító Magyarország programhoz ideális helyszín Füred, itt a turizmus és a gyógyászat kitűnően tudja támogatni egymást – fogalmazott Lengyel Ernő, az Anna Grand Hotel ügyvezetője.

Az eseményen Bóka István polgármester bejelentette: a város négy turisztikai pályázata is támogatást kapott, így megvalósulhat a látogatóközpont, a vitorlás múzeum kialakítása, a kikötő bővítése valamint a parti sétány fejlesztése is.

balatonfured.hu

Megosztás

Olvass tovább

Programok

Carmina Burana

2024-03-10. 19.00 Balatonfüred Kongresszusi Központ

Kortárs táncszínház.

< 2024 >
Március
H.K.Sze.Cs.P.Szo.V.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hírek, Agora

Hírek

Rajzpályázat

„Ha nagy leszek, Bohócdoktor leszek” címmel rajzpályázatot hirdet a Karitáció Alapítvány.

Agora

  • Attila2024-02-28 17.10AgoraÍzléses közterületek Füreden? De mi lesz a lakóteleppel ,évek óta nem kezelik rendesen a növényeket ,bokrokat, fákat. Több szolgáltató feltúrta
  • Hát csak nem már megint egy átkozott szálloda?2024-02-23 16.27AgoraÉs ráadásul annyira szép zöld, hogy csak na. De a lényeg, hogy a turizmus nem cél, hanem eszköz. Az egyik
  • Rendelethez2024-02-23 16.24AgoraKöszönöm az információt! És egyben nagyon gratulálok az illetékeseknek.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004