Oldal kiválasztása

Meder rendezés a strandokon

Szerző: | 2013-01-10.

Mintegy százharminc millió forintot költenek idén az Esterházy illetve a Kisfaludy strand fejlesztésére. A részben uniós támogatásból homokkal töltik fel a két fürdő medrét, így akadályozva meg a hínárosodást és iszaposodást, lídó valamint játszótér épül és lesznek új napozó teraszok is.

 

A turisztikai attrakciók fejlesztésére kiírt uniós pályázaton 81 millió forint támogatást nyert a Probio Zrt. amelyhez még 51 millió forint önrészt tesz hozzá. A Kisfaludy és az Esterházy strand fejlesztése már a tavasszal elkezdődik és a Kisfaludy nyugati oldalára szánt mini golf pálya kialakításán kívül valamennyi beruházással még a szezonra elkészülnek.

– 2000-óta több száz millió forintot költöttünk a két strandra, a tervezett fejlesztések így elsősorban azt szolgálják, hogy továbbra is lépéselőnyben legyünk a térség fürdőihez képest, hiszen a strandok látogatottsága turisztikai szempontból nagyon fontos a városnak. A legnagyobb költség a két strand medrének homokkal való feltöltése lesz, legalább 15 éve nem volt erre példa, úgyhogy eljött az ideje. A Kisfaludy strand medrét a teljes vízfelület szélességében újra töltjük homokkal, mert itt az áramlások miatt nagyon elhínárosodott és iszaposodott a meder. Az Esterházy strandon jobb a helyzet, ott csak a két móló közötti területen végezzük el a munkát. Uszályokról, több ezer köbméter homokot szivattyúznak majd a tóba még a tavasszal, így a szezonra már jó állapotban lesznek a medrek, – 92 millió forintot költünk erre – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Somogyi László, a Probio Zrt vezérigazgatója.

A fejlesztések révén a Kisfaludy strand keleti részén új lídót alakítanak ki, parkosítanak, ősszel pedig a terület nyugati felén egy mini golf pályát létesítenek. Az Esterházy strandon a nyugati móló térköves burkolatot kap, fából készült, részben a víz fölé érő napozó teraszokat alakítanak ki, egy speciális vizes-homokos új játszótér létesül, a napkollektorokkal ellátott főépület legfelső szintjére pedig két távcsövet helyeznek ki. Mindkét strandon kivágták az elöregedett, beteg fákat és összesen mintegy 150 új fát ültettek.

– Igyekszünk kielégíteni a fürdőzők igényeit, figyelembe vesszük a javaslataikat, hiszen az a fontos, hogy a vendégek jól érezzék magukat a strandjainkon. Minden évben kérdőíves közvélemény-kutatást végzünk a strandokon és a város honlapjának fórumára írt kritikákra, észrevételekre is odafigyelünk. Ezért építünk például egy új, modern vizesblokkot az Esterházy strand főépületében, egyértelmű igény van erre – tette hozzá Somogyi László.

2012-ben az előző évhez képest az Esterházyn 23-, míg a Kisfaludy strandon 28 százalékkal több belépőt adtak el, összességében mintegy 20 százalékkal növekedett a két strand bevétele.

A balatonfured.hu oldal megtalálható a Facebookon is, klikkeljen ide, lájkoljon minket, így új híreinkről azonnal értesülhet!

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004