Oldal kiválasztása

Ellepte a hó a várost

Szerző: | 2013-01-14.

Közel harminc centiméter hó esett a városban, a Probio Zrt valamennyi munkagépe és összes alkalmazottja az utak tisztításán dolgozik. Hókásásak, helyenként csúszósak de járhatóak az utak, ám aki teheti, inkább hagyja otthon az autóját. Elkezdett esni az ónos eső, késő délutántól ráadásul fagy is várható.

 

– Kotorjuk az utakat és szórjuk is. Éjszaka is dolgoztak a munkagépek a főbb útvonalakon, délelőtt igyekszünk a kisebb utcákban is kotorni. A meglévő állomány mellé még öt kotró gépet béreltünk, teljes létszámmal az utcákon vagyunk, a közmunkások is segítenek. Az előrejelzések szerint ma jelentős mennyiségű eső esik majd, ha fagy is lesz, akkor az komoly fennakadást okozhat – válaszolta érdeklődésünkre Somogyi László, a Probio Zrt vezérigazgatója.

A városban valamennyi autóbusz kisebb-nagyobb késéssel ugyan, de közlekedik – tudtuk meg Csima Lászlótól, a Balaton Volán igazgatójától.

Információink szerint reggel hét órakor a Nosztorin szinte lehetetlen volt még a közlekedés, kamionok álltak keresztbe az utakon. Veszprémben reggel fél kilenckor is még folyamatosan szakadt a hó. Az utakat próbálják takarítani, de nem sokat ér. A főútvonalak járhatók, de csúszósak. A mellékutakon problémás a közlekedés.

{photogallery}1554{/photogallery}

Fotók a kis képre kattintva.

Vasárnap kora este az ország nyugati és középső részen havazás kezdődött, amit azóta többnyire ónos eső váltott fel. Egyelőre fagypont közelében  van a hőmérséklet szinte az egész országban A hó még nem olvad, emiatt a Dunántúlon mindenütt csúszós útszakaszokra lehet számítani. Enyhülni fog az idő, így a havazás egyre többfelé vált át átmenetileg ónos esőbe, majd esőbe. 
Több-kevesebb szünettel, de egész héten esni fog, hol a hó, hol havas eső, ugyanis folyamatosan érkeznek a nedves légtömegek Magyarország fölé a Földközi-tenger térségéből. Az ónos eső miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki kilenc megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat, érintett Veszprém megye is. Csütörtöktől egyre hidegebb lesz, hétvégére jelentős lehűlés, viharos szél, hófúvásokat és fagy várható.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

100 éves a BFC

2024-05-29. 17.00 Balaton Szabadidő Központ

Sporttörténeti kiállítás és könyvbemutató.

Hírek, Agora

Hírek

Rendőrségi bemutató

Nyárindító megnyitó ünnepség Balatonfüreden, a Vitorlás téren május 22-én.

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004