Hazaengedték a kollegistákat

Az időjárási viszonyok miatt a megyei tanintézményekbe járó kollegistákat, így a füredi középiskolásokat is, még a mai napon hazaengedik a bentlakásos tanintézményekből, akik pedig ma, január 17-én nem tudtak eljutni az iskolájukba nem kapnak igazolatlant – döntött mai ülésén a Megyei Védelmi Bizottság.

 

A tanintézményekben pénteken is lesz tanítás, az iskolák nyitvatartási idejében a diákok felügyelete biztosított. A pénteki tanításról a hóhelyzet miatt hiányzó diákok távollétét is igazoltnak tekintik.

Duna Katalin, a Lóczy Lajos Gimnázium igazgatója kérdésünkre elmondta: 102 bejáró tanuló hiányzott a középiskolából csütörtökön, ők a hóhelyzet miatt nem tudtak eljutni a gimnáziumba, a lóczys kollegisták pedig már délelőtt hazamehettek.

Tekintettel a kedvezőtlen időjárásra az önkormányzat úgy döntött, hogy a Balaton Volán Zrt. balatonfüredi helyi autóbuszjáratain január 17-én csütörtökön és 18-án pénteken ingyenes az utazás. A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy a várható nagy hideg és havazás miatt az autók helyett inkább a tömegközlekedést használják.

balatonfured.hu

Olvass tovább

Hozzászólások lezárva.