Oldal kiválasztása

Vörös riasztás a megyében

Szerző: | 2013-01-18.

Erős, 60 km/h-ás szél, hófúvások és havazás a mai napon. Öt Nyugat-Dunántúli megyére, köztük Veszprémre is vörös riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A városban a buszok közlekednek, járhatóak az utak, de kérik, hogy csak a legszükségesebb esetben induljunk el autóval.

 

Aki autóval kénytelen útnak indulni csak téli gumival, hólánccal, meleg takaróval, feltöltött mobiltelefonnal, az útviszonyokról előzetesen tájékozódva tegye meg – áll a katasztrófavédelem felhívásában. Az előrejelzések szerint további havazás várható, estig újabb 11 centiméter hó eshet, csak késő délutánra mérséklődik a szél, egyre hidegebb lesz, a hétvégén mínusz 15 fok is előfordulhat.
Friss fotók a galériában. Katt a kis képre.

{photogallery}1567{/photogallery}

– Hidegebb van, mint az elmúlt napokban, ezért intenzíven szórjuk az utakat. Sót egyáltalán nem használunk, helyette egy speciális fűrészpor-homok keverékkel szórjuk az utakat. A hófúvás komoly gondot okoz, a szélnek jobban kitett útszakaszokon rövid idő alatt visszahordja a havat és helyenként a kiszórt csúszásmentesítőt is elhordja. Teljes kapacitásunkkal igyekszünk takarítani – válaszolta kérdésünkre Somogyi László, a Probio Zrt. vezérigazgatója.
A cég vezetője kéri, hogy az ingatlantulajdonosok takarítsák el házuk előtt a havat lehetőség szerint úgy, hogy azt ne az utakra szórják.

Tekintettel a kedvezőtlen időjárásra az önkormányzat még tegnap úgy döntött, hogy a Balaton Volán Zrt. balatonfüredi helyi autóbuszjáratain január 17-én csütörtökön és 18-án pénteken ingyenes az utazás.

Az előrejelzések szerint további erős fagyok várhatók és újabb 10 centiméter hó. Több-kevesebb szünettel, de egész hétvégén esni fog, hol a hó, hol havas eső, ugyanis folyamatosan érkeznek a nedves légtömegek Magyarország fölé a Földközi-tenger térségéből. Hétvégére jelentős lehűlés, viharos szél, hófúvásokat és fagy várható az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

balatonfured.hu

Megosztás

Ne maradjon le a város legfontosabb híreiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből Balatonfüred híreiről!

Olvass tovább

Programok

Hírek, Agora

Hírek

Hirdetés

anigifwpbradafaloda
anigifwpmozi
Wow Banner Fekvo Szoveg V2 2
Bahart
image004